Головна Новини Шахрай з Тернопільщини “розвів” довірливого львів’янина

Шахрай з Тернопільщини “розвів” довірливого львів’янина

 45-річний житель Львівської області приїхав у нашу область за мотоциклом, а натомість довелося звернутися за допомогою до працівників поліції.
За словами потерпілого, він мав намір придбати мотоцикл. На одному із сайтів оголошень підшукав відповідний транспортний засіб. Зв’язався з продавцем та навіть перекинув йому завдаток у сумі 2000 гривень. Відтак домовилися, що львів’янин мав приїхати за мотоциклом. «Продавець» назвав йому адресу, де нібито проживає. У домовлений час потерпілий приїхав в одне із сіл Збаразького району та чоловіка з таким прізвищем там не виявилося. Телефон абонента теж був вимкнений. За допомогою львів’янин звернувся до працівників Збаразького відділення поліції.
За фактом шахрайських дій  розпочато кримінальне провадження. Зловмисника розшукують.
Аби не стати жертвою такого виду злочину, правоохоронці радять здійснювати угоди купівлі-продажу у своєму місті при особистій зустрічі. Покупець у цьому випадку впевниться в тому, що товар йому підходить, а продавець зможе на місці отримати оплату за нього. Не надсилайте передоплату на банківську картку продавця, якого ви не знаєте. Використовуйте сайти, якими користувалися ваші знайомі, родичі, які отримали замовлений товар і у них немає скарг. Якщо ж продавець знаходиться в іншому місті, попросіть відправити товар службою доставки з можливість післяплати. Вам доведеться трохи переплатити (якщо за доставку платить отримувач), зате буде можливість подивитися на товар перед тим, як віддати за нього гроші. Пам’ятайте, ви маєте повне право розпакувати товар й оглянути його перед ти, як відправляти кошти.