Головна Новини Чотри симпотоми які вказують на зараження Омікроном

Чотри симпотоми які вказують на зараження Омікроном

Багато відомих ознак ковіду, такі як втрата смаку, нюху або задишка, рідше є в людей із ознакою Омікрону. У той же час цей штам спричиняє унікальні симптоми – біль у спині, пітливість, втрату апетиту та нудоту.

Пацієнти, у яких виявили Омікрон, усе частіше не можуть одразу визначити різницю між ковідом та застудою чи грипом. Про це йдеться у матеріалі видання Bestlifeonline, пише Обозреватель

Біль у попереку

Нова інформація із програми Zoe COVID Study App показала, що мутація коронавірусу може виявитися саме цим. При цьому медики в Південній Африці раніше ще розповіли, що у пацієнтів з Омікроном часто спостерігалися м’язові болі, які виявлялися у вигляді болю в попереку, повідомляє The Washington Post.

“У значної кількості цих пацієнтів виникають нестерпні болі в нижній частині спини і сильна міалгія”, – підтвердила Енн Мері, консультантка із загальної медицини в лікарні Амріта в Коччі, Індія.

Пітливість уві сні

За даними CaroMont Health,  пітливість уві сні не розглядалася як загальний симптом вихідного штаму ковіду або варіанта Дельта, але тепер вважається поширеним симптомом штаму Омікрон.

“Люди повідомляють про нічну пітливість, що є дуже дивним симптомом”, – підтвердив Джон Торрес, доктор медичних наук, лікар відділення невідкладної допомоги та старший медичний кореспондент NBC News.

Втрата апетиту

Омікрон може спричиняти шлунково-кишкові симптоми. Як пише Express, втрата апетиту стала ще одним виявом нового штаму ковіду.

“Один із моїх пацієнтів був госпіталізований зі скаргами на втрату апетиту, нудоту та блювоту. Відповідно до протоколу ми провели ПЛР, і результат виявився позитивним”, – сказав Санкет Джайн, пульмонолог-консультант у лікарні Масіна в Індії.

Нудота

Тім Спектор, професор генетичної епідеміології в Королівському коледжі Лондона та голови програми Zoe COVID Study App, про нудоту також повідомлялося як про поширений симптом варіанта Омікрон.

“У декого була нудота, невелика температура, біль у горлі та головний біль”, – сказав Спектор.