Головна Новини Чортківський прокурор вимагав хабар у підлеглого – подробиці резонансної справи

Чортківський прокурор вимагав хабар у підлеглого – подробиці резонансної справи

22 березня співробітники управління СБУ у Тернопільській області спільно з Генеральною інспекцією Генеральної прокуратури затримали на гарячому прокурора, керівника Чортківської місцевої порокуратури на Олега Рекуша з хабарем, який йому давав підлеглий.

Як видно з судової ухвали, Генеральною прокуратурою України у березні 2017 року в Чортківській місцевій прокуратурі Тернопільської області проведено планову перевірку дотримання законодавства про попереднє ув’язнення, про національну поліцію та іншого законодавства щодо додержання конституційних прав затриманих, ув’язнених та адмінарештованих осіб у спеціальних установах, тощо.

14 березня 2017 року (точний час органом досудового розслідування не встановлено) Рекуш Олег Романович перебуваючи у коридорі адміністративного приміщення Чортківської місцевої прокуратури Тернопільської області за адресою вул. Горбачевського Антона буд. 4 м. Чортків Тернопільської області в ході розмови із прокурором Чортківської місцевої прокуратури Тернопільської області своєму підлеглому висловив вимогу про передачу йому грошових коштів у сумі 5 000 гривень за не ініціювання притягнення підлеглого до дисциплінарної відповідальності за допущені ним недоліки у роботі, виявлені працівниками Генеральної прокуратури України у ході перевірки в березні 2017 року на закріплених за ним напрямках.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 22 березня 2017 року близько   9 год. 45 хв., перебуваючи на міжповерхових сходах у адміністративному приміщенні Чортківської місцевої прокуратури Тернопільської області за адресою вул. Горбачевського Антона буд. 4 м. Чортків Тернопільської області отримав від  підлеглого.

Таким чином, своїми умисними діями, які виразилися в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використан ням влади чи службового становища, поєднане з вимаганням цієї неправомірної вигоди, Олег Рекуш вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України.

Нагадаємо, що Олег Рекуш знаходиться під домашнім арештом йому  у період доби з 23-00 год. до 06-00 год. наступної доби присудили не залишати місце проживання. Його звільнили з-під варти у залі суду.