Головна Новини Чому Соціальну карту Тернополянина виготовляють тільки пільговикам, які зареєстровані у Тернополі

Чому Соціальну карту Тернополянина виготовляють тільки пільговикам, які зареєстровані у Тернополі

Автоматизовану систему оплати проїзду продовжують доопрацьовувати. Час від часу до прийнятих виконкомом рішень вносять зміни або уточнення. Наприклад, на черговому засіданні виконавчого комітету, доповнили один із пунктів рішення «Про затвердження Порядку забезпечення осіб Електронними квитками «Соціальна карта Тернополянина» на безоплатній основі».

У рішенні від п’ятого липня минулого року пункт третій додатку звучав так: «3. Електронний квиток “Соціальна карта Тернополянина” видається на безоплатній основі особам, яким законодавством надано право пільгового (безоплатного) проїзду.». Після внесення змін до цього пункту 24 січня 2018 року, він звучить так: «3. Електронний квиток “Соціальна карта Тернополянина” видається на безоплатній основі особам, яким законодавством надано право пільгового (безоплатного) проїзду та офіційно зареєстрованим місцем проживання яких є м. Тернопіль.». Чому необхідно було внести таке уточнення пояснив начальник управління транспорту, комунікацій і зв’язку Ігор Мединський.

«Згідно діючого законодавства у сфері соціального захисту, місцеве управління соціальної політики має право компенсувати вартість електронного квитка «Соціальна карта Тернополянина» тільки тим пільговикам, які зареєстровані на нашій адміністративній території, – пояснив посадовець. – З проханням внести таке уточнення до прийнятого раніше рішення виконкому, до нас звернулися представники управління соціальної політики міської ради, щоб люди чітко знали, де цей момент прописаний.».

За словами Ігоря Мединського, для пільгових категорій тернополян виготовили уже 45 тисяч електронних квитків «Соціальна карта Тернополянина». Пенсіонери та інші пільговики, які ще не мають такої картки, можуть звернутися до управління соціального захисту, щоб її отримати. Виготовляють карту упродовж 20-ти днів. Усі категорії пільговиків і звичайні пасажири, які не мають електронного квитка, повинні, відповідно до законодавства та прийнятих рішень виконкому Тернопільської міської ради, оплачувати повну вартість проїзду: у тролейбусі – 4 гривні, у маршрутці – 5 гривень. Наявність тільки пенсійного чи іншого посвідчення, як зазначає Ігор Мединський, не дає права пільгового проїзду, необхідно мати ще й «Соціальну карту Тернополянина». При перевірці квитків, контролерам необхідно пред’являти квиток з валідатора, електронний квиток та посвідчення, яке дає право на пільгу.