Головна Новини Чому протестувальники з школи мистецтв не прийшли на ефір з владою?

Чому протестувальники з школи мистецтв не прийшли на ефір з владою?

Викладачі та батьки учнів тернопільської школи мистецтв імені Герети після останнього рішення депутатів облради вийшли на протест. Вчора протестувальники спершу рушили на Листопадову, а далі перекрили дорогу державного значення «Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка».

До протестувальників приїхали і міські ЗМІ, щоб допомогти висловити свою думку, чітку позицію через медіа. Зокрема представників від школи мистецтв запросили на популярну телепередачу “Тема дня”, що йде в прямому ефірі на тернопільському телеканалі “ТТБ”. Про це у ФБ повідомила ведуча програми Анна Василечко. Журналістка розповіла, що вони запросили як протестувальників, так і представників від влади, аби вислухати аргументи обох сторін.

Однак, на жаль, протестувальники з невідомих причин так і не з’явилися в студії. Телепередачу довелось відмінити. Ось, що пише з цього приводу Анна Василечко:

“На цих екранах ми мали запустити прямий ефір. І “Темою дня” сьогодні, без сумніву, мала стати ситуація навколо реорганізації школи мистецтв ім. Ігоря Герети. Але вперше за мою практику роботи в журналістиці від ефіру відмовилися протестувальники. За півгодини до ефіру викладачі та батьки вирішили, що їм немає що сказати. Можливо, заблокувавши трибуну на сесії облради, перекривши дорогу міжнародного значення, запланувавши розгортання наметового містечка, залучивши до протесту дітей – цим вони сказали все. Чи зневірилися… Представники обласної та місцевої влади, яких ми запрошували, на ефір прийшли. Проте, заради дотримання принципу балансу думок і всебічного висвітлення цієї проблемної ситуації, ми вирішили не виходити в ефір.”