Головна Новини Чоловіка, якому трансплантували серце у тернопільській лікарні, виписують

Чоловіка, якому трансплантували серце у тернопільській лікарні, виписують

У Тернопільській клінічній лікарні виписують пацієнта, якому нещодавно вперше в області здійснили унікальну операцію з пересадки серця. 38-річний Андрій Чурзін почувається добре. Попереду його чекає курс реабілітації у Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова.

Нагадаємо, що 8 липня на базі Тернопільської обласної клінічної лікарні було виконано першу трансплантацію серця в Тернопільській області! Перед цим у Чортківській центральній міській лікарні відбулась успішна експлантація серця у донора, що дозволило трансплантувати орган хворому пацієнту та врятувати йому життя.

Після внесення даних померлого донора в Чортківський центральній міській лікарні до Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та тканин відбулося автоматичне співставлення пари «донор-реципієнт». Відповідно до співставлених пар, шанс на порятунок отримав пацієнт, який проходив лікування у Національному інституті серцево-судинної хірургії ім М.М. Амосова та був записаний до «листа очікування» на трансплантацію серця.

Пересадку здійснила команда лікарів Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова спільно із колегами Тернопільської обласної клінічної лікарні.