Головна Новини Чоловіка який стріяв в Максима Капустяника взяли під варту, правоохоронці розкрили деталі

Чоловіка який стріяв в Максима Капустяника взяли під варту, правоохоронці розкрили деталі

Третього лютого повідомили про підозру чоловіку, який 21 січня вистрелив з мисливської рушниці у дітей на спортивному майданчику біля школи. Внаслідок пострілу постраждав одинадцятирічний хлопчик, який зараз перебуває на лікуванні. Про це 4 лютого під час брифінгу повідомив керівник Тернопільської обласної прокуратури Андрій Миколайчук.

«Тільки третього лютого ми отримали достатньо доказів, які є підставою для повідомлення особі про підозру, – розповів Андрій Миколайчук. – Цього ж дня було повідомлено про підозру мешканцю міста Тернополя, 1979 року народження. Його дії на даний час кваліфіковано за статтею 296 ч.4 та статтею 121 ч.1 ККУ. Стаття 121 – це умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Санкція статті передбачає покарання від 5 до 8 років позбавлення волі. Стаття 296 – хуліганство вчинене з використанням зброї, санкція статті передбачає покарання від 3 до 7 років позбавлення волі. Під час допиту громадянин відмовився давати показання, хоча до цього часу давав пояснення з приводу обставин події. Третього лютого прокурори також вручили клопотання даній особі про обрання запобіжного заходу. Ставиться питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внести заставу. Четвертого лютого це клопотання розглядатимуть у суді».

Коротко про розслідування щодо випадку стрілянини розповів начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.

«В процесі розслідування ми провели значну кількість слідчих дій, багато поліцейських було залучено до цієї роботи, – каже Олександр Богомол. – Ми опитали багато людей, які проживають неподалік, встановили хлопчика, який також був з потерпілим, але втік після вибуху. Ми відкинули версію, що саме цей хлопчик міг кинути вибуховий предмет, або здійснити постріл, оскільки у нього також були тілесні ушкодження. По цьому кримінальному провадженню призначено велику кількість експертиз. Їх проводять два заклади: НДКЦ у Вінницькій і Тернопільській областях.

У Вінниці досконаліша техніка і тому ми попросили допомоги у наших колег. Призначені декілька вибухово-технічних експертиз: з гільз, пижів, поруччя, інших предметів, експертиза змиву рук особи, яка підозрюється, експертизи з одягу підозрюваного і потерпілого, експертизи медичні, балістичні. Після завершення медичних експертиз буде ще комплексна експертиза.

21 січня ввечері на місці події відібрали біологічні взірці у підозрюваного на предмет алкогольного чи наркотичного спяніння. Результатів експертизи ще немає. Його пояснення про те, як все відбулося ми отримали на шостий чи сьомий день після події. Те що постріл відбувся з цієї квартири встановлено і підтверджено цією людиною. Проте, підтвердження про спеціальний постріл з метою вбивства ми не маємо». 

Сьогодні відбулося і судове засідання на якому обирали запобіжний захід підозрюваному. Він буде перебувати в СІЗО 60 днів без права внесення застави, оскільки проживає поряд із жертвою.

Як стало відомо “Тернополянам” з власних джерел, підозрюють у злочині інструктора одного із спортклубів міста Валерія Устінова, родом з Рівненщини.