Головна Новини Чоловіка який вбив дружину та тіло викинув у Збруч засудили на довічно

Чоловіка який вбив дружину та тіло викинув у Збруч засудили на довічно

Чортківський районний суд, погодившись із позицією прокурора, засудив до довічного позбавлення волі вже раніше судимого за вбивство жителя Чортківського району, який убив дружину і розчленував її тіло, щоб приховати сліди злочину.

Прокурор довів у суді, що 30 листопада 2016 року житель села Чортківського району вдарив ножем у шию дружину, яка вже давно з ним не проживала, а прийшла допомогти по господарству. Після того, як дружина подзвонила своєму новому співмешканцю, господар будинку накинувся на неї спочатку з кулаками, а далі з ножем й встромив його жінці у шию. Через кілька хвилин потерпіла перестала подавати ознаки життя і з метою уникнення відповідальності за скоєне вбивство, чоловік вирішив сховати її тіло. Він розчленував його і помістив у кілька мішків, які того ж вечора викинув у річку Збруч.

Особу обвинуваченого судом визнано винним за, п. п. 9, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 122 КК України та засуджено до покарання у виді довічного позбавлення волі. Вирок ще не набрав законної сили.

За перше вбивство чоловік відсидів лише вісім з половиною років і 30 червня цього року вийшов на волю за законом Савченко. Жінка не дочекалася повернення з тюрми чоловіка і почала жити з іншим у сусідній Хмельницькій області. 

Після однієї з поїздок 42-річної Олени Вуздеревич до рідної домівки, а було це 1 грудня, вона зникла. Ніхто на сполох не забив, усі думали, що жінка повернулася назад на Хмельниччину. Лише через кілька днів про її зникнення повідомив дільничого місцевий сільський голова. Правоохоронці Гусятинщини почали розшукувати зниклу жінку 6 грудня.

Як повідомив начальник Головного управління поліції в Тернопільській області Олександр Богомол, до пошуків загиблої були залучені співробітники кількох відділень та відділів поліції, рота спецпризначення «Тернопіль», рятувальники, водолази та кінологи. У ході слідчо-оперативних заходів правоохоронці запідозрили, що до зникнення жінки причетний її законний чоловік. Спершу він казав, що бачив дружину, але переконував, що вона поїхала до родичів. Проте 9 грудня той у всьому зізнався. Сказав, що, будучи напідпитку, почав ревнувати до нового співмешканця. Розгорілася сварка і він зарізав жінку, тіло розчленував ножем, спакував у два мішки та викинув у річку Збруч.

Від хати до річки близько 800 метрів, і якби мішки вбивця ніс удень, то місцевих жителів, напевно,  зацікавило б, що у них. Але, очевидно, той замітав сліди вночі без свідків. 

Наразі оперативники знайшли лише тулуб жінки, який відправили на судмедекспертизу. Пошуки інших частин тіла продовжуються, адже їх могло віднести за течією на доволі значну відстань. Поліцейські проводять слідчі дії.