Головна Новини Чи винні медики у смерті трирічного хлопчика правоохоронці з’ясовуватимуть півроку

Чи винні медики у смерті трирічного хлопчика правоохоронці з’ясовуватимуть півроку

За фактом смерті трирічного хлопчика у Тернополі, порушили кримінальне провадження. Йдеться про випадок, який трапився у травні цього року, коли у дитини медики занадто пізно діагностували менінгіт і врятувати її не вдалося.

“Маємо трагічний випадок, – каже Олександр Богомол, начальник Головного управління Національної поліції у Тернопільській області. – За фактом смерті дитини порушене кримінальне провадження за статтею 140 ККУ – не належне надання медичної допомоги. Порядок розслідування таких кримінальних проваджень – це вилучення інформації: медичної документації, інформації від батьків, рідних, близьких дитини, інформації зі станції швидкої допомоги про те коли, як і яка допомога надавалася. Після цього обласним управлінням охорони здоров’я буде призначена перевірка і за результатами цієї перевірки призначатиметься комплексна судово-медична експертиза. На жаль, такі провадження розслідуються доволі довго – до півроку, тому що усі ці процедури є затяжними. Ніхто нічого приховувати не буде, потерпіла сторона буде мати доступ до всіх документів у будь який час”.

Нагадаємо, що триває розслідування також у справі за фактом смерті шестимісячної дитини у день щеплення від дифтерії та правця. Як повідомили в обласному управлінні поліції, результатів експертизи, яку проводять у Львові, ще немає.