Головна Новини Чим дивуватиме гостей «Тернопільська брама»

Чим дивуватиме гостей «Тернопільська брама»

Смачно та весело провести наступні травневі вихідні пропонують організатори фестивалю локальної їжі та культури «Тернопільська брама». Захід відбудеться 5, 6 і 7 травня на Театральному майдані. До уваги відвідувачів будуть різноманітні смаколики, виступи фіналістів Євробачення та Х-фактору, майстер-класи з соціальних танців тощо.

Символом фестивалю стане семиметрова декоративна Тернопільська брама. Це буде дві величезні колони виготовлені із металевого каркасу та скляних пляшок. Відповідним чином оформлять і торгові точки місцевих ресторанів.

«В центрі площі буде сцена відкрита зі всіх сторін, де виступатимуть артисти,- розповів співорганізатор фестивалю Руслан Миронов. – Оформлення торгових точок рестораторів буде виконано в нині не існуючих або пошкоджених памятках архітектури, і цим займатимуться художники, це буде як жива галерея. Будуть відтворені залізничний вокзал, пам’ятник Міцкевичу, італійський дворик, ратуша, колишня вулиця 3 Мая, а нині Сагайдачного та інші об’єкти.».

Тернопіль поки що у пошуках свого бренду, свого продукту. Якщо Львів відомий кавою і шоколадом, то наше місто не може похвалитися чимось подібним. Виправити ситуацію спробують організатори цього фестивалю. Зокрема, відвідувачам буде вперше презентовано наливку і настоянку з терену – «Тернівку», а ще пиво із чотирьох типів солоду, яке дозріває майже шість місяців і розливається два рази на рік. Будуть і цікаві страви: тернопільська зупа, пайда – кусень хліба, зі смальцем, зеленню і ковбасою, ребра по-махабундськи – вуджені мариновані реберця і запечені у фірмовому соусі. До речі, махабунди – це представники тернопільської субкультури на кшталт львівських батярів. Загалом, кожен ресторатор запропонує гостям фестивалю щось цікаве і смачне. Матимуть можливість відвідувачі безкоштовно продегустувати ковбасу «Кабаносі», яка стане головною дієвою особою нового рекорду.

«Плануємо встановити рекорд «Найдовша ковбаса в Україні», – розповів Віктор Малюта, директор «Тернопільського м’ясокомбінату». – Для цього ми вибрали ковбасу «Кабаносі», вона з групи мисливських виготовлена зі свинини і яловичини з білим і чорним перцем, коріандром і сіллю в баранячій череві. З відновленням роботи м’ясокомбінату ця ковбаса одна із найпопулярніших у торгівлі, її найбільше продаємо, вона смакує всім, тому й вибрали її для встановлення рекорду. Вага виробу буде 200 кілограмів, а довжина – понад 400 метрів. Як буде готуватися такий виріб – це сюрприз. Ми все покажемо на Театральному майдані, а потім готовою ковбасою безкоштовно пригостимо присутніх.». Встановлення кулінарного рекорду розпочнеться 6 травня о 16.30. Реєструватимуть його представники Книги рекордів України. У пятницю фестиваль розпочнеться о 15.00, а в суботу і неділю – з 14.00.