Головна Новини Через ремонт залу Збаразького замку ледь не побилися Свободівці і тимошенківці

Через ремонт залу Збаразького замку ледь не побилися Свободівці і тимошенківці

200 тисяч гривень на програму розвитку туризму, у тому числі – завершення ремонту одного із залів Збаразького палацу попросила у депутатів адміністрація Національного заповідника «Замки Тернопілля».

З цього питання між окремими депутатами навіть спалахнула словесна суперечка. Доцільність виділення грошей із районного бюджету на потреби державної установи поставив під сумнів депутат від фракції «Свобода» Володимир Флінта.

– Національний заповідник – це чия власність? – на підвищених тонах запитав він. – Крім того, там провели хоча б одну безкоштовну екскурсію для дітей із соціально незахищених сімей? Складається враження, що заповідник – найбідніша установа у районі.

На захист інтересів заповідника став Анатолій Качка. Він сказав, що палац є візитівкою Збаража, і що безкоштовні екскурсії проводили, зокрема, для дітей зі сходу України.

– Ми говоримо про місцевих дітей! – парирував пан Флінта.
Депутат Василь Оверко резонно запитав Надію Панасюру, що гендиректор Національного заповідника встигне зробити з виділеними 200 тисячами за десять днів до нового року.

– Напевне, він зможе щось зробити, – якось невпевнено відповіла начальник фінуправління.

– Справа у тому, що він вже позамовляв матеріали, тільки не має, чим оплатити, – докинув Анатолій Качка.

– Тобто нам поставили ультиматум: я замовив – ви платіть? – перепитав Володимир Флінта.

Зрештою, маленький рейвах припинився. А після слів депутата від «Батьківщини» Романа Адамовича, що 200 тисяч гривень – це, мовляв, для районного бюджету «крапля в морі», народні обранці більшістю голосів проголосували за пропоновані зміни до бюджету.

Політичний Збараж