Головна Новини Через невчасно подану декларацію суддя з Тернопільщини піде до суду не на...

Через невчасно подану декларацію суддя з Тернопільщини піде до суду не на роботу

Суддя з Тернопільщини невчасно подала декларацію. Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду протоколи про адміністративні правопорушення через несвоєчасне подання декларацій. Про це йдеться на сайті НАЗК.

Так, невчасно подали щорічні декларації за 2017 рік заступник директора Департаменту – начальник відділу з прав власності Департаменту моніторингу прав власності Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ігор Омельченко, суддя Господарського суду Тернопільської області Надія Бурда і колишній головний спеціаліст Департаменту юридичного забезпечення МВС Володимир Хміль.

Зазначимо, відповідальність за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачена частиною першою статті 172-6 КУпАП, а за неподання чи несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни – частиною другою цієї статті.

Національне агентство також зазначає, що складення протоколу і передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.