Головна Новини Через дощі фрукти на Тернопільщині дорожчають

Через дощі фрукти на Тернопільщині дорожчають

July 23, 2014 - Display with fruits and vegetables.The Besarabsky Market located in the center of Kyiv on the Bessarabska Square at the end of the city's main thoroughfare, the Khreshchatyk, Kyiv, Ukraine. (Credit Image: ZUMAPRESS.com/Global Look Press)

Незважаючи на сезонність, ціни деяких домашніх фруктів на тернопільських ринках залишаються високими.

Пізні сорти черешень вартують від двадцяти п’яти гривень за кілограм. Аналогічна ціна малини, сезон якої наступив два тижні тому. А от вартість деяких заморських фруктів знижується, – кажуть продавці. До прикладу, кілограм бананів наразі коштує від двадцяти гривень за кілограм, пише сайт зз.

«Погодні умови на Тернопільщині не сприяють врожайності», – кажуть продавці. Саме цим пояснюють високі ціни на деяку домашню продукцію. «Дощі йдуть майже кожного дня. Ми не встигаємо зібрати ті ягоди. Вони гниють. Дуже шкода, що так багато втрачаємо через дощі. Тому ціни не знижуються. Ми елементарно не встигаємо зібрати врожай», – пояснює продавець фруктів Олександра Шимко.

Малина нині вартує 25 – 35 гривень за кілограм. Ціна яблук коливається від 10 – 25 гривень за кілограм. Вартість персиків залежить від регіону: закарпатські фрукти в середньому коштують 25 – 30 гривень за кілограм. Поступово знижуються в ціні банани. Цей вид заморських фруктів можна купити по 20 гривень за кілограм.