Головна Новини Ціну підняли в сам сезон: вартість проїзду до Петриківських дач зросла до...

Ціну підняли в сам сезон: вартість проїзду до Петриківських дач зросла до 10 грн, пенсіонери обурені

Вартість проїзду в маршрутці №33 зросла на три гривні. Тепер, аби доїхати з Тернополя до дач, які знаходяться в селі Петриків, платити доведеться 10 гривень.

Нові тарифи людей обурюють. Адже навесні, коли починаються сезонні роботи, сюди доводиться їздити чи не щодня. Тепер, через зростання ціни на проїзд, у місяць доведеться витрачати кругленьку суму.

Оскільки село Петриків не входить до Тернопільської громади, то й у маршрутці соціальна картка тернополянина не діє. Тому єдина альтернатива для людей – «ловити» попутку чи йти пішки. Щоправда, пенсіонерам, які складають переважну більшість пасажирів автобуса, подолати 4 кілометри – завдання не з легких, повідомляє Т1

Однією з головних причин підвищення тарифів є погана дорога. Про це розповів перевізник Іван Мисик. Він – керівник ТОВ «Назар- Транс», підприємства, яке здійснює перевезення по 33 маршруту. З його слів, стара ціна, а це 7 гривень, абсолютно нерентабельна. Коштів не вистачало навіть на зарплати водіям. За підрахунками перевізника, платити мали б 14 гривень. Проте, після розмови з представниками дачних кооперативів знайшли компроміс.

Зазначимо, представники кооперативів розповіли, що постали перед вибором, або втратити перевізника, бо він не вийде на маршрут, або ж знайти рішення, яке підійде всім. Тому, попередньо провели збори і встановили нову ціну проїзду. Вирішили підвищити вартість квитка на три гривні. Таким чином знайшли компроміс – середня ціна між 7 та 14 гривень. Отож, з 24 травня пасажири 33 автобуса платять вже по 10 гривень за проїзд.