Головна Новини Цього року на виробництві загинуло 10 людей

Цього року на виробництві загинуло 10 людей

На виробництві в Тернопільській області за 9 місяців 2018 року травмувалися 52 працівників (49 – за аналогічний період 2017 року), у тому числі смертельно – 9 працівників ( 6 за аналогічний період 2017 року).

Смертельні нещасні випадки у 2018 р. стались у:  соціально-культурній сфері, гірничорудній промисловості, будівництві (2 нещасні випадки), машинобудуванні, енергетиці, сільському господарстві (2 випадки), житлово-комунальному господарстві.

Випадки травмування сталися: у гірничорудній промисловості – 1, будівництві – 7, енергетиці – 2, житлово-комунальному господарстві – 5, газовій промисловості 1, целюлозно-паперовій промисловості – 1, машинобудуванні – 3, сільському господарстві – 10,  харчовій промисловості – 3 , легкій, текстильній промисловості – 1,  виробництві деревини та виробів з дерева – 2, соціально-культурній сфері – 15, торгівлі – 1.

Причиною нещасних випадків і надалі залишається не дотримання вимог безпеки праці посадовими особами та працівниками. Аналіз травматизму свідчить, більшість нещасних випадків стались з організаційних причин, на другому місці – психофізіологічні. Так, 7 з 9 нещасних випадків із смертельними наслідками стались з організаційних причин.

З метою попередження нещасних випадків на виробництві головні державні інспектори Управління Держпраці у Тернопільській області здійснили 742 перевірки виробничих об’єктів суб’єктів господарювання з питань охорони праці та промислової безпеки, з них 181 перевірка – позапланова. Під час перевірок виявлено 3455 порушень вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці.

За незадовільний стан охорони праці, грубі порушення нормативних актів з охорони праці притягнуто до адміністративної відповідальності 322 працівників, з них 128 – перші керівники підприємств.