Головна Новини “Це не хайповий проект, який згасне після проведення”: в Тернопільському ІТ кластері...

“Це не хайповий проект, який згасне після проведення”: в Тернопільському ІТ кластері розповіли про майбутній хакатон

Проекти, розроблені на хакатоні #ТернопільБезПроблем, обов’язково будуть реалізовані за підтримки міської влади та компаній міста, запевняють організатори заходу.

Основна мета заходу — вирішити наявні проблеми в місті, які найбільше “допекли” його жителям.

Саме задля цього помічники Тернопільського ІТ кластера спільно із представниками AIESEC провели опитування майже 700 мешканців міста.

“Ми опитали 693 людини, віком від 18 років, на основі їхніх відповідей підвели підсумки: які проблеми в місті є найбільше на часі”, – розповідає член Тернопільського ІТ кластера Юрко Кулик.

Першим етапом опитування було анкетування у трьох вишах Тернополя. Другим етапом стало опитування перехожих на вулицях міста. Крім того думкою жителів міста цікавились у соцмережах.

Половина респондентів – це молодь, віком до 25 років. 44% опитаних – студенти тернопільських вишів.

Кожен з опитаних мав можливість обрати декілька із варіантів, або додати свої.

В результаті проблематика виглядає так:

– 70% опитаних переймаються станом доріг;

– 42% хвилюють безпритульні тварини;

– 37% – відсутність перспектив для молоді;

– 35% – алкоголізм та наркоманія;

– по 32% – екологія і транспорт;

– 30% – ущільнена забудова міста.

“У нас є гарний приклад Івано-Франківська, де реалізація проектів має кінцеві терміни, яких дотримуються. Наприклад, вивіски на вулицях міста. Підприємці тепер розробляють їх в одному стилі, аби все разом це мало красивий вигляд і не псувало загальну картину”, – пояснює координатор хакатону Лілія Заревенна.

Що ж до скептичних зауважень щодо реалізації розроблених проектів, то в кластері запевняють: захід проводять не для “галочки”.

“Це не хайповий проект, який згасне після проведення. Проект переможець отримає фінансування, в цьому обіцяла допомогти міська влада. Інші ж проекти, які також високо оцінить журі, теж матимуть підтримку зі сторони підприємців міста, або з міжнародних фондів. Ми зацікавлені, аби наявні проблеми в Тернополі були вирішені по максимуму”, – пояснила керівник Тернопільського ІТ кластера Катерина Міхайліді.

Хакатон відбудеться 19-20 травня в УД “Перемога”.
?Реєстрація за посиланням – bit.ly/ternopilbezprolem