Головна Новини “Це взагалі трагедія” – міський голова про ситуацію з малим бізнесом під...

“Це взагалі трагедія” – міський голова про ситуацію з малим бізнесом під час карантину

Люди не вірять, що будуть захищені їхні інтереси так, як захищені інтереси власників великих мереж, наголосив Андрій Старух.
Міський голова Монастириська Андрій Старух в ефірі програми “ІнфоВечір” на “5 каналі” прокоментував ситуацію, у якій опинився малий бізнес через карантин.

“Відбуваються моменти, що магазин канцтоварів може поставити антисептики, продавати маски і бути відкритим. Я розумію, що правове регулювання, яке відбувається в державі, спонукає до цього. Якщо відкритий “Епіцентр”, то чому має бути закрити маленький будівельний магазин? Це все штовхає людей нігілістично ставитися до норм права, не виконувати закон, не поважати його”, – сказав Старух.

Він додав: “Це взагалі трагедія. Тому що багато є хороших норм. Але неповага до однієї викликає неповагу взагалі до регулювання карантину як такого. Люди не вірять у справедливість, що будуть захищені їхні інтереси так, як захищені власники великих мереж. Якщо продається в “МакДональдсі” чи якісь іншій мережі кава на виніс, то чому з боку інша кав’ярня має бути закрита з тими самими вимогами безпеки? Несправедливість породжує недотримання законів зараз при карантині, а потім взагалі всіх. Так не можна робити”.

Повне відео розмови дивіться за посиланням: