Головна Новини Хресна дорога Ісуса в інтерпретації вишивальниці з Чортківщини

Хресна дорога Ісуса в інтерпретації вишивальниці з Чортківщини

Коли Галина Савуляк розпочинала вишивати цей образ, звісно, й гадки не мала, що вже викінчена її робота відізветься суголоссям з часом. З тим складним, напруженим періодом в нашій історії, коли Україна мужньо й незламно, так, як і наш Спаситель, торує свій шлях на Голгофу, пише Чортків Сіті.

Автор: зі Facebook-сторінки Галини Савуляк

– Вишивала я образ «Хресна дорога на Голгофу» дев’ять з половиною місяців, – розповідає майстриня. І тут же додає, що загалом серед її вишиванок власне образів приблизно дев’ятнадцять або й більше.

Автор: зі Facebook-сторінки Галини Савуляк

Вишивальний «стаж» пані Галини солідний – аж 45 років. Адже захоплюється вишиттям і вміло вправляється в ньому ще з дитинства.

Про її доробок, що впевнено можна наректи творчістю, ми вже розповідали в районній газеті «Голос народу» восени 2019-го року. Тоді цілою журналістською групою загостили, було, в затишну оселю в селі Кривенькому, де надовкіл – розкішний квітник, і були справді вражені й чисельністю, і розмаїттям, сказати б – доріддям вишиваних скатертин, доріжок, серветок, блуз і сорочок, картин та образів тощо.

Варто зазначити, що вони не раз представлялися до споглядання і в селі, і в Тернополі, а особливо – в Гусятинському фаховому коледжі ТНТУ ім. І.Пулюя, де Галина Савуляк тривалий час працює завідувачкою гуртожитку.

Автор: Максим Огородник

Образ, про який мова, промовистий та великий за обсягом: його розміри – один метр на 0,8 метра. І надто символічний: ось вона, Голгофа, ось тернистий шлях на неї – всі 14 стацій. Його вишивальниця з глибини серця поофірувала храмові в селі, що стало для неї рідним.

Трапилася та подія на Лозову неділю або Вхід Господній в Єрусалим – одне з найпомітніших християнських свят. Тоді ж парох церкви, отець Віктор Максимець освятив образ. А ще волею долі стався приємний збіг: того дня майстриня відзначала свої уродини. Тож всі парафіяни дружно дякували жінці за прекрасний дар і щиро молилися за здоров’я своє посестри-вишивальниці.

Автор: зі Facebook-сторінки Галини Савуляк