Головна Новини Хотіла зекономити: жителька Тернопільщини придбала неіснуючий трактор

Хотіла зекономити: жителька Тернопільщини придбала неіснуючий трактор

У шахрайську схему потрапила мешканка Чортківського району. Вона втратила чималі кошти, довірившись невідомому покупцеві. 

Родина потерпілої хотіла придбати трактор для господарських робіт. Жінка вирішила знайти кращі пропозиції в мережі Інтернет, мовляй там дешевше.  Натрапила на оголошення про продаж сільськогосподарської техніки зі знижками та зателефонувала продавцю. Невідомий запевнив, що техніка у нього відмінна, але необхідно перевести на банківський рахунок завдаток за товар. Запевнив, що вже впродовж доби він оформить доставку транспорту, після чого, можна оплатити решту. 

Майже 160  тисяч гривень жертва афери перевела через термінал на невідомий рахунок. Однак минув день, а трактор так і не отримав нового власника. Ще протягом декількох днів шахрай дурив обіцянками, що товар вже невдовзі відправиться на Тернопільщину, а тоді його мобільний телефон зник з мережі. Потерпіла звернулася з заявою до поліції. За фактом злочину слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські вкотре закликають мешканців області не здійснювати покупок на сумнівних сайтах, а також перераховувати кошти за товар тільки після його отримання. Так його можна побачити та оцінити, і гроші даремно не використати.

Будьте розсудливими! Не довіряйте власні кошти невідомим!