Головна Новини Хор з Тернополя неймовірно колядував у папській базилці у Ватикані (відео)

Хор з Тернополя неймовірно колядував у папській базилці у Ватикані (відео)

26 грудня 2018 року, у другий день Різдвяних свят за григоріанським календарем, відбулася традиційна національна проща українців до папської базиліки Святого Петра у Ватикані, організована Українською Греко-Католицькою Церквою в Італії.
Божественну Літургію на катедральному престолі головного католицького храму очолив владика Діонісій Ляхович, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії.
У паломництві взяли участь понад дві тисячі прочан з Італії, а також з України. Богослужіння співом супроводжував хор церкви Святого свщм. Йосафата з м. Тернополя під керівництвом п. Наталії Буди.

По завершенні Божественної Літургії до присутніх у храмі молільників звернувся представник римського вікаріату, священик П’єрпаоло Феліколо, який відповідає за працю з мігрантами. Він високо оцінив працю українського духовенства для своїх співгромадян і відзначив глибоку побожність українських мігрантів в Італії та в Римі зокрема і побажав надалі продовжувати зберігати власну ідентичність і духовність.

Святкування завершилися колядуванням численної української громади біля вертепу та ялинки на площі Святого Петра.