Головна Новини Хоростківський завод забруднює Нічлаву

Хоростківський завод забруднює Нічлаву

spyrtzavod20.01.2015 р. Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області (далі Інспекція) за зверненням виконкому Копичинецької  міської ради щодо забруднення Копичинецького ставу та встановлення факторів забруднення,  проведено обстеження Копичинецького міського ставу, р. Рудка Велика, р. Рудка Мала, р. Нічлава на території Гусятинського району та відібрано  проби води.

Встановлено потужний скид забруднених зворотних вод із полів фільтрації ТОВ «Хоросківський цукровий завод» у р. Рудка Велика.

Факт потрапляння забруднених зворотних вод із полів фільтрації ТОВ «Хоросківський цукровий завод» у р. Рудка Велика, р. Нічлава та Копичинецький міський став підтверджений  результатами хімічних аналізів, проведених Інспекцією.

            Збитки, завдані навколишньому природному середовищу наднормативним скидом, становлять 25179 грн.

Проте незначна кількість води через дренаж все ж таки продовжує попадати у р. Рудка Велика.

Матеріали, зібрані Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області стосовно факту забруднення поверхневих вод ТОВ «Хоросківський цукровий завод», направлено старшому прокурору прокуратури Гусятинського району.

Станом на 13.03.2015 р. реальних кроків щодо вжиття заходів для поліпшення стану поверхневих вод, розроблення заходів щодо оздоровлення р. Нічлава, забезпечення спостереження за станом водних об’єктів на р. Нічлава та нижче за течією не зроблено.

Враховуючи викладене вище, Тернопільській обласній державній адміністрації 13.03.2015 р. Інспекцією надіслано листа і запропоновано невідкладно винести розгляд даного питання на позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.