Головна Новини “Хай самі їдять ту полуницю по 200 гривень”: після походу у супермаркет...

“Хай самі їдять ту полуницю по 200 гривень”: після походу у супермаркет тернополянка відчула себе приниженою

З приходом весни полиці супермаркетів вщент заповнені ранніми овочами та фруктами. Тут можна знайти все – від української картоплі до заморських делікатесів. Молода капуста та картопля, зелена цибулька, огірки та помідори, а ще “королева літа” – полуниця. Проте, не кожному ці вітамінні смаколики по кишені, пише Файне Місто

“Карантин продовжили і не подумали про звичайні українські сім’ї, – каже тернополянка Марія Бойко. Похід у супермаркет змусив мене відчути себе жебрачкою. То знущання наді мною і моїми дітьми. Я сиджу вдома за свій рахунок і не знаю, коли то закінчиться. Живемо на чоловікову зарплату. Ціни такі, що приготувати обід для однієї особи затратно, а що говорити вже про чотирьох, плюс комуналка. Хіба що нічого не купувати, а варити одну кашу. Щоб цибуля була по 20 гривень, українська цибуля, а картопля по 15! А та полуниця по 200, то хіба для нас вона там? Діти плакали, бо хотіли, а в мене, щоб через тиждень на хліб було! Знущаються над людьми от і все, хай самі її їдять”, – розповідає тернополянка.

Сезонне подорожчання продуктів, особливо ранніх овочів та фруктів, є звичним явищем. Цьогоріч ситуацію людей значно погіршив карантин, через який вони змушені перебувати вдома і не отримують зарплат.

“Якщо по правді сказати, то воно нічого не доступне. Як для мене, пенсіонера, то зависокі ціни. Але виходиш з того, що є, нікуди діватися. Зараз для людей все задорого, тому що люди не працювали два-три тиждні через карантин. Ще трошки довше нас потримають, то і цього не купимо”, – каже тернополянин Богдан.

Додамо, що станом на 5 травня ціни у супермаркетах Тернополя на овочі такі:

картопля (минулорічна) – 13,50-14 грн/кг
картопля молода – 24 грн/кг
картопля рожева – 17-18 грн/кг
морква (минулорічна) – 4,80-5 грн/кг
буряк столовий – 5-5,50 грн/кг
цибуля ріпчата – 17-18 грн/кг
капуста білоголова – 4,60-4,80 грн/кг
капуста рання 27 грн/кг
капустка пекінська – 29 грн/кг
помідори – 51 грн/кг
огірок український – 30,50-31 грн/кг
редиска – 17 грн/кг
кабачки – 60 грн/кг
салат “Рукола” – 15 грн/50гр
зелена цибуля – 12 грн/75гр
пучок зелені (петрушка,кріп) – 13 грн/80гр

Щодо фруктів, то значно здорожчали яблука. Тиждень тому вони вартували 22-24 гривні /кг. Сьогодні ціни на фрукти такі:
яблука – 34 грн/кг
банани – 27 грн/кг
ківі – 73 грн/кг
лимони – 70 грн/кг
полуниця – 200 грн/кг