Головна Новини Фірма яка надавала послуги працевлаштування і найму житла “кинула” тернополян на “круглу...

Фірма яка надавала послуги працевлаштування і найму житла “кинула” тернополян на “круглу суму”

психология-аферистовВ місті Тернополі протягом лютого-березня 2015 року викрито дві шахрайські схеми. Фірми які задекларували послуги з пошуку роботи та пошуку житла для найму. Однак серед «клієнтів» які потрапили «на гачок» до цих сумнівних фірм ніхто не отримав задекларованих у рекламі послуг – натомість позбулися грошей і спокою.

Однією з таких шахрайських фірм є ТОВ «ІНМАРС-2014», зареєстрована в Одесі

вулиця Льва Толстого, будинок 12, офіс 504 на громадянина Тяглого Вадима Васильовича, який зареєстрований в Запоріжжі, в липні 2014 року. Свою діяльність ця «контора» розпочала в Тернополі 14 січня 2015 року, за адресою вулиця Руська 8 офіс 47, а вже менше ніж за місяць 9 лютого 2015 року МВС порушило кримінальне провадження.

До роботи фірми є багато питань. Клієнти укладали договори, в яких обумовлено що 1000 гривень (пошук житла) або 400 гривень (пошук роботи) це не плата за послуги, а так званий «реєстраційний» збір, який згідно з договором не може бути повернутий клієнту. Окремий «прейскурант» був для послуг які надає фірма, зокрема за копіювання брали 50 гривень, а споглядання на екран комп’ютера 150 (очевидно мова йде про демонстрацію фото квартир, які клієнт може винайняти).

«В ході розслідування встановлено, що клієнти які приходили за послугами до фірми, укладали договора. В договорах описано що за копіювання 50 гривень, за те що подивилися на компютер – 150 гривень, за те що склали анкету ще 300 гривень і так далі і тому подібне. Давали людям інформацію у вигляді нате вам мобільний телефон «йдіть туда не знаю куда» , там зараз вас хтось зустріне дасть вам роботу. Або йдіть до «Новуса» почекайте, зараз прийде власник квартири, нате вам мобільний телефон. Квартиру знімете показували на комп’ютері фотографію квартири» – розповів начальник Тернопільського обласного управління міліції Олександр Богомол.

За словами Олександра Богомола жодна людина, яка звернулася до фірми нормальних послуг не отримала.

Загальна сума на яку «розвели» мешканців Тернопільщини горе-фірмачі близько 90 тисяч гривень. 35 осіб звернулися до міліції, однак міліції відомо, що близько 90 осіб стали «клієнтами» цієї фірми.

Дуже цікаво, що підприємець Гаврилишин Р. В. «здавав» цій фірмі приміщення в самому центрі міста за 300 гривень на місяць. В той час, як оренда одного квадратного метра офісу на вулиці Руській коштує від 100 до 150 гривень за місяць.

На фірмі працювали офісні працівниці «привезені» в Тернопіль з інших міст, зокрема тої ж таки Одеської області та Запорізької областей з «досвідом роботи» в подібних схемах.

Також на теренах міста діяла ще одна фірма за схожою схемою, зареєстрована ІНТЕКСкомпані в Дніпропетровську на мешканку Донецька. Однак встигла ошукати лише 14 «клієнтів» на 14 тисяч гривень.