Головна Новини Фонд держмайна виставив на продаж два спиртзаводи на Тернопільщині

Фонд держмайна виставив на продаж два спиртзаводи на Тернопільщині

На Тернопільщині Фонд державного майна планує продати Кобиловолоцький та Марилівський спиртзаводи. Це вже не перша спроба продати ці підприємства. З приватизацією Марилівського спиртзаводу в 2020 році стався скандал: в аукціоні переміг молдовський інвестор, але згодом він відмовився від покупки через невідповідність описаного в документах майна його реальному стану. В 2021 році від Кобиловолоцького спиртзаводу також відмовився інвестор через борги підприємства, пише Захід Нет

Нові аукціони стартують з початку вересня, повідомила прес-служба Фонду державного майна України. В число перших об’єктів на приватизацію потрапили два спиртзаводи Тернопільської області.

Йдеться про Марилівський спиртзавод, що у селищі Нагірянка Чортківського району. Його стартова ціна – 54 млн грн. До лоту входять як будівлі на території заводу, так і все інше майно. Аукціон повинен відбутись 19 вересня.

Це вже третя спроба продати цей завод. Вперше його виставили на торги в 2020 році. Тоді на аукціоні переміг молдовський інвестор, який мав заплатити 120 млн грн. Втім, переможець заявив про невідповідності у описі лота та його реальному стані і подав у суд на Фонд державного майна. В лютому 2022 завод намагались продати вдруге, але безуспішно.

Також продаватимуть Кобиловолоцький спортзавод, що у селі Кобиловолоки Тернопільського району. Його стартова ціна вдвічі нижча: 25 млн грн. Торги повинні відбутись 20 вересня. Зазначимо, що підприємство також вже намагались продати. Перший аукціон відбувся наприкінці 2020 року, тоді в торгах переміг підприємець, який запропонував 81 млн грн. Втім, згодом він був змушений відмовитися від угоди через борги самого «Укрспирту».

Загалом з вересня в Україні на приватизаційні аукціони виставлять вісім спиртових заводів. Окрім цього, виставлять також близько 150 інших об‘єктів.