Головна Новини Фахівці «Експерт Проект Плюс» завершили ще три проєкти для ремонтів доріг на...

Фахівці «Експерт Проект Плюс» завершили ще три проєкти для ремонтів доріг на Тернопільщині

Тернопільські проєктанти виготовили проєктно-кошторисну документацію для поточних середніх ремонтів вулиць у с. Білобожниця, смт. Коропець та м. Хоростків. У ТОВ «Експерт Проект Плюс» розповіли, про які роботи та на яких вулицях йдеться.

У с. Білобожниця на Тернопільщині відремонтують дорогу на вулиці Залізничній. Спеціалісти «Експерт Проект Плюс» завершили роботу над відповідною проєктно-кошторисною документацією. У проєкт поточного середнього ремонту включили дві ділянки, загальною довжиною 528 м:

– ділянка №1– 276 м;

– ділянка №2 – 252 м;

– ширина проїзної частини – 6,0 м.

– ширина укріпленого узбіччя – 1,0 м.

Існуюче покриття проїзної частини – асфальтобетон. Проектні ділянки мають 6 кутів повороту з радіусами від 50 м до 1500 м. Параметри в плані відповідають нормам для категорії житлової вулиці, що відповідають розрахунковій швидкості – 40 км/год.

Спеціалісти у проєкті передбачили підсилення існуючого дорожнього одягу, розширення (влаштування нової основи), укріплення узбіччя щебнем, влаштування кювету та відновлення існуючих водовідвідних канав механізованим способом, влаштування пішохідної доріжки, влаштування з/б. труб, влаштування пандусів на підході до ділянок, розчистка площі від кущів та дрібнолісся і ремонт дорожнього покриття на з’їзді в межах радіусів заокруглень.

У смт. Коропець за проєктом ТОВ «Експерт Проект Плюс», в рамках поточного середнього ремонту оновлять дорожнє покриття на вулиці Лесі Українки. Параметри проектованої дороги:

– загальна довжина проектування складає – 488 м;

– ширина проїзної частини – 3,0 м;

– ширина укріпленого узбіччя (праворуч осі) – 0,5 м.

Проектна ділянка має 12 кутів повороту з радіусами від 12 м до 1800 м. Параметри в плані відповідають нормам для категорії – проїзд, що відповідають розрахунковій швидкості – 20 км/год.

Проектом передбачено поновлення траси в місцевості ІІ категорії складності, засипка існуючих розмивів дорожньої основи, влаштування нової основи, укріплення узбіччя щебнем, влаштування лотка збірних блоків, влаштування лотка через дорогу, влаштування пісковловлювача з решіткою, прочистка існуючого кювету механізованим способом, розчистка площі від кущів та дрібнолісся, та ремонт дорожнього покриття на з’їздах в межах радіусів заокруглень.

Щодо ремонту в м. Хоростків, то спеціалісти «Експерт Проект Плюс» виготовили відповідну проєктно-кошторисну документацію для вул. Тиха.

Загальна довжина проектування складає 623 м, ширина укріпленого узбіччя – 0,75 м. Ширина існуючої проїзної частини складає 3,3 – 5,6 м.

Існуюче покриття проїзної частини – щебеневе, асфальтобетонне. На даній ділянці дороги присутні підземні та повітряні комунікації.

Проектна ділянка має 7 кутів повороту з радіусами від 110 м до 5000 м. Параметри в плані відповідають нормам для категорії житлової вулиці, що відповідають розрахунковій швидкості – 40 км/год., та проїзд, що відповідають розрахунковій швидкості – 20 км/год.

У проєкті передбачили фрезування асфальтобетонного покриття, підсилення існуючого дорожнього одягу, розширення (влаштування нової основи), влаштування бортового каменю, укріплення узбіччя щебнем з додаванням матеріалу від фрезерування існуючого покриття, влаштування водовідвідних канав, влаштування водоскидів, демонтаж існуючого з/б. моста, влаштування з/б. труби та ремонт дорожнього покриття на з’їзді в межах радіусів заокруглень.

Існуюче покриття доріг на вищезгаданих вулицях не задовольняє вимог щодо міцності, має деформації і руйнування, що свідчить про втрату міцності конструкції (проломи, ямковість, просідання, вибоїни, напливи, колійність).

Ремонт же дозволить покращити експлуатаційні показники об’єктів, зменшить рівень шуму та суттєво покращить безпеку руху.