Головна Новини У 2019 році «Контінентал Фармерз Груп» сплатила понад 670 млн грн податків...

У 2019 році «Контінентал Фармерз Груп» сплатила понад 670 млн грн податків і спрямувала більше 30 млн грн на соціальні проекти

«Контінентал Фармерз Груп» відзвітувала про сплачені податки та реалізовані соціальні проекти за попередній рік. Протягом 2019 року Компанія сплатила до бюджетів усіх рівнів 670,17 млн грн податкових відрахувань. А на втілення соціальних ініціатив місцевих громад, з якими агрохолдинг співпрацює на території п’яти областей Західної України, минулоріч із бюджету Компанії спрямували 30,15 млн грн. За ці кошти було реалізовано вагомі проекти в сферах медицини, інфраструктури, освіти, благоустрою, культури, спорту, духовності, екології, кооперативного руху та ін.

Минулий рік став знаковим для «Контінентал Фармерз Груп», адже у 2019 році вона почала працювати як єдиний бізнес після злиття «МРІЯ Агрохолдинг» та CFG (Continental Farmers Group). За підтримки свого міжнародного інвестора SALIC об’єднана Компанія продовжила дотримуватись встановленої КСВ-стратегії, залишаючись надійним партнером пайовиків та сумлінним платником податків державі.

«Оновлена Компанія продовжує працювати цілком прозоро, а одним з найважливіших своїх пріоритетів вважає інтереси пайовиків, які довіряють нам свою землю. Тому ми дбаємо про розвиток громад, фінансово підтримуючи їхні ініціативи, популяризуючи створення кооперативів у селах, а також забезпечуючи повну й своєчасну сплату податків, які наповнюють місцеві та державний бюджети. Так ми будуємо довгострокові партнерські відносини із нашими пайовиками та державою, – зазначив Генеральний директор “Контінентал Фармерз Груп” Георг фон Нолкен. – Таку стратегію підтримує наш інвестор SALIC, який спрямовує в українську економіку потужні інвестиції і тому зацікавлений вести чесний та відповідальний бізнес в Україні».

Затверджена в «Контінентал Фармерз Груп» програма соціального розвитку громад, яка передбачає сплату окрім орендної плати також додаткових 130 грн за кожен гектар землі в обробітку, зарекомендувала себе як ефективний інструмент підтримки Компанією соціальних ініціатив на місцях. Серед основних проектів, реалізованих «Контінентал Фармерз Груп» за минулий рік – ремонт фельдшерсько-акушерських пунктів у с. Нижбірок на Тернопільщині (193,8 тис. грн) та у с. Колоденці на Львівщині (104 тис. грн), встановлення дитячого ігрового майданчика в с. Подвірне, що на Буковині (102,1 тис. грн), ремонт вуличного освітлення у с. Чорна (199,9 тис. грн) та облаштування парку із встановленням дитячого майданчика у с. М’якоти Хмельницької обл. (140 тис. грн). Також у 2019-му розширив географію проект агрохолдингу із забезпечення сільських ФАПів мобільними наборами з лікарським обладнанням: протягом року передано ще 111 медичних сумок у заклади Тернопільської та Хмельницької областей.

Минулоріч Компанія продовжила працювати над централізованими проектами, серед яких чільне місце займає підтримка кооперативного руху. На сприяння сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам у 2019 році «Контінентал» виділив 886,7 тис. грн. Ці кошти були використані на придбання обладнання для кооперативів та на організацію навчальних заходів для їх учасників, адже в розвитку кооперації Компанія вбачає можливість економічного зростання сіл та створення додаткових робочих місць для їх мешканців.

Екологічним проектам «Контінентал Фармерз Груп» приділила окрему увагу. Ініціатива з роздільного збору сміття для подальшої переробки у селах, яку аграрії підтримують вже кілька років, у 2019-му розширилась – запущено проект «Зелений Равлик», який розповсюджує контейнери для сортування твердих побутових відходів. Зокрема, такі контейнери було встановлено в офісах Компанії, школах та інших установах, а на базі трьох навчальних закладів за сприяння «Контінентал» встановлено також обладнання для компостування органічних відходів. Успішним став і новий екологічний проект Компанії «Марафон лип», в межах якого протягом минулого року працівники агрохолдингу спільно з пасічниками та іншими ініціативними групами висадили понад 1,5 тис. саджанців медодайних дерев у п’яти областях Західної України – Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Івано-Франківській.

Окрім того, «Контінентал Фармерз Груп» активно зайнялася корпоративним волонтерством. Працівники кластерів та офісів Компанії впродовж року упорядковували об’єкти інфраструктури і наводили благоустрій у громадах, де агрохолдинг обробляє землі. Майже 100 тис. грн витратив «Контінентал» на облаштування автобусних зупинок, дитячих майданчиків, прибирання вулиць та покращення стану суспільно корисних об’єктів у селах. Втім головна мета ініціативи, наголошують в Компанії, – проявити турботу і засвідчити відкритість до громад, з якими співпрацюють.