Головна Новини У Шумську карантин продовжили, у Кременці відкрили ринок

У Шумську карантин продовжили, у Кременці відкрили ринок

У Шумському районі карантинні обмеження продовжили. Про це сказав у відеозверненні голова Шумської РДА Віталій Кудлак вчора, 10 травня.

Він зазначив, що рішенням Уряду з 11 травня в Україні вводиться поступове послаблення карантинних заходів. Однак в районі на Тернопільщині це вирішили відтермінувати, пише Медіатор

– На території нашого району спостерігаємо щоденний приріст осіб з діагнозом Covid-19. Тому регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській ОДА Шумському та кільком іншим районам нашої області рекомендовано відтермінувати послаблення карантину, щоб не спровокувати різке поширення цієї хвороби. Ми будемо моніторити ситуацію. Якщо у найближчі дні кількість хворих не збільшуватиметься, обов’язково введемо послаблення, – сказав Віталій Кудлак.

Він закликав жителів району з розумінням поставитись до ситуації.

За 9 травня в Шумському районі виявлено 2 випадки інфікування коронавірусом. За вчорашню добу, 10 травня, жодного випадку. Однак послаблювати карантинні обмеження поки не планують. Сьогодні це підтвердила речниця Шумської РДА Наталія Донтун:

– Незважаючи на те, що кількість зафіксованих випадків коронавірусу в районі невелика, а станом на сьогодні нових хворих узагалі не виявлено, обмеження в нас не послаблюють. Завтра має зібратись комісія, яка вирішуватиме це питання.

Станом на 11 травня в районі зафіксовано 124 хворих, у Тернопільській області – 1018.

Натомість у Кременці 9 травня запрацював новий продуктовий ринок, хоча цей район лідирує за кількістю інфікованих в області. За минулу добу в 16 жителів району виявили коронавірус, загалом – 321 особа.

Представники Кременецького районного управління Держпродспоживслужби перевірили стан готовності Нового ринку до роботи в умовах карантину. За словами начальника Андрія Зайця, торгівельні місця облаштовані захисними бар’єрами, адміністрація закупила безконтактні термометри та засоби для дезінфекції. З підприємцями провели роз’яснювальну роботу щодо вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами.

Фото: Шумськ. Info