Головна Новини У школа Чортківщини встановлюють твердопаливні котли

У школа Чортківщини встановлюють твердопаливні котли

У школах сіл Біла та Горішня Вигнанка розпочалися роботи із встановлення нових твердопаливних котелень. Там прокладають теплотрасу, встановлюють котли та облаштовують місця для зберігання дров.

«В обох навчальних закладах є робочі діючі газові котли, тож опалювальний сезон у школах розпочався вчасно. Зараз у школах тепло і ремонтні роботи ніяк не впливають на комфорт перебування учнів на уроках. Встановлення котелень на дровах – це підготовка до можливих перебоїв газопостачання чи інших обставин. Одним словом, намагаємося підстрахуватися та передбачити різні обставини», – зазначила начальниця управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук.

80 метрів теплотраси від котельні до навчального закладу прокладають у селі Біла та встановлюють модульне приміщення для твердопаливного котла. Вартуватиме така модернізація системи опалення 750 тисяч гривень (без ціни котла).

Твердопаливний котел вартістю 257 тисяч гривень у січні цього року школі подарувало ТОВ «Калина Фармінг». Поміж тим, для школи вже заготовили 150 метрів кубічних дров.

У школі с. Горішня Вигнанка також тривають роботи із модернізації системи опалення. Тут прокладуть 40 метрів теплотраси та встановлять твердопаливний котел.

Вартуватимуть усі роботи разом із ціною котла та труб – 1 млн 478 тисяч гривень. На даний момент закупили для школи 100 метрів кубічних дров.

До слова, ціна 1 м3 дров – 1 342 гривні, тож для забезпечення твердим паливом обох навчальних закладів із бюджету громади витратили 335 500 гривень. Як запевняє начальниця управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук, надалі закуплятимуть дрова по мірі необхідності та вже у новому бюджетному 2023 році, повідомили у прес-службі міськради.