Головна Новини У чотирьох вчителів тернопільської школи №6 підтвердили коронавірус: як працюють решта закладів...

У чотирьох вчителів тернопільської школи №6 підтвердили коронавірус: як працюють решта закладів освіти

У чотирьох вчителів тернопільської школи №6 підтвердили COVID-19Від сьогодні, 7 вересня, в школі тижневі канікули. Про це повідомив директор навчального закладу Олександр Остапчук, Суспільне

Контактні – ще 11 вчителів, їм зробили ПЛР тести, результатів поки немає.

“Ми прийняли рішення, що перенесемо канікули з жовтня на сьогодні і впродовж тижня, а наступного тижня вже будемо дивитися по ситуації. Якщо люди, які хворіли, одужають і не буде стільки хворих вчителів, то ми вийдемо на навчання. Якщо ж ні, то будемо працювати дистанційно. Зараз ми не можемо працювати дистанційно, оскільки майже 15 людей перебувають на лікарняному”, – розповів Олександр Остапчук.

Інші 43 школи Тернополя працювали, незважаючи на вимоги “червоної” зони. Відкриті також і 34 дитячі садки міста. Про це повідомила начальниця управління освіти ТМР Ольга Похиляк.

У чотирьох вчителів тернопільської школи №6 підтвердили коронавірус

У 24-й школі Тернополя батьки приводили дітей на навчання із 8 години. “Заходити в приміщення школи батькам не дозволяють. Школярів до класів заводили вчителі. У кожному класі є умивальник і дезінфектори. Нині на навчання прийшли 400 дітей”, – розповіла заступниця директора з навчально-виховної роботи Наталія Шевченко.

Не закривали на карантин і дитячі садки. “Рішення не зупиняти навчання в садках, школах та ПТУ прийняли на засіданні штабу боротьби з коронавірусом 3 вересня”, – каже Похиляк.

У чотирьох вчителів тернопільської школи №6 підтвердили коронавірус

У Тернопільському педагогічному університеті студенти сьогодні навчалися тільки дистанційно. Про це повідомив ректор Богдан Буяк. Він провів лекцію з політології для студентів 4 курсу на платформі Zoom. Її слухали 68 студентів із 79-ти. Загалом у педагогічному університеті – понад 3 тисячі 600 студентів, не враховуючи тих, хто навчається заочно.

У чотирьох вчителів тернопільської школи №6 підтвердили коронавірус

В інших навчальних закладах Тернополя від  7 вересня, також навчатимуться дистанційно. Про це повідомили ректори цих вузів. У технічному університеті імені Пулюя навчання ще не розпочиналося.

Тернопіль і ще 6 районів області – у “червоній” зоні. Також надалі в “червоній” зоні залишатимуться Чортків, Бережани та Бережанський район. Таке рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Всі решта райони області – у “помаранчевій” зоні.