Головна Новини У Чорткові у п’яти медиків виявили коронавірус і закрили відділення лікарні

У Чорткові у п’яти медиків виявили коронавірус і закрили відділення лікарні

Адміністрація КНП “Чортківська ЦКРЛ” повідомляє про те, що протягом останніх двох тижнів до сьогоднішнього дня у нашому лікувальному закладі не перебувало і не перебуває на стаціонарному лікуванні жодного хворого на коронавірусну інфекцію COVID19.
Але в зв‘язку з тим, що на початку березня на лікуванні в ендокринологічному відділенні перебував пацієнт у якого минулого тижня виявили коронавірусну інфекцію, то 11.04.2020 р. всі працівники ендокринологічного відділення були обстежені шляхом взяття мазків носа і зіву на ПЛР-обстеження. На жаль, у п‘яти медпрацівників результати мазків виявились позитивними. На даний час усі вони знаходяться на самоізоляції і їх загальний стан задовільний. Відділення закрите на 14- денний карантин, а медпрацівники у відпустці.
Враховуючи цю ситуацію, 13 квітня було відібрано зразки на COVID19 у працівників адміністрації лікарні, та медпрацівників, які могли контактувати як із колегами, так і з пацієнтами в яких підозрівається коронавірусна інфекція. Було взято 120 мазків і передано в Тернопільський обласний лабораторний центр для проведення ПЛР-досліджень. Результати виявились негативними.
Так що, стаціонарні відділення чисті, медичні працівники здорові і надають усю ургентну допомогу в повному обсязі, і готові приймати пацієнтів як із нашого району, так із сусідніх, зокрема із Заліщицького з соматичною патологією.