Головна Новини У Чорткові передумали будувати меморіал воїнам УГА: котлован засипають землею

У Чорткові передумали будувати меморіал воїнам УГА: котлован засипають землею

На польському військовому цвинтарі у Чорткові проводяться реставраційні роботи. Техніка і майстри працюють зранку до вечора. Поляки шанують своїх героїв, честь їм і хвала за це, – пише на своїй сторінці у фейсбук громадська організація «Альтернатива-Чортків».

Натомість незрозумілою є позиція нашої влади. Замість будівництва меморіалу «Воїнам Галицької Армії», на який з бюджету трьох областей виділено 7 000 000 грн, вже рік не проводиться жодних робіт. Ще й котлован, який вирили того літа, засипають землею.

Фото ГО «Альтернатива-Чортків»

Наша влада звикла гучно давати обіцянки, привселюдно та з пафосом підписувати меморандуми, проте як діло дійде до реальних справ – результат роботи «на лице».

Також хочеться запитати голову нашого міста, на території якого мало б вестися будівництво меморіалу і замовником проєкту якого є Чортківська міська рада: хто дав вказівку засипати котлован землею і чому вже рік не ведуться будівельні роботи?

Скільки ще наша влада буде нехтувати пам’яттю наших героїв, а їхні жертви і славетні подвиги використовувати тільки для свого піару? Запитують у громадській організації «Альтернатива-Чортків».