Головна Новини У Чорткові на горі Юрчинських родичі загиблих воїнів підняли синьо-жовтий стяг

У Чорткові на горі Юрчинських родичі загиблих воїнів підняли синьо-жовтий стяг

Стало хорошою традицією щорічно, 23 серпня, на горі Юрчинських проведення урочистої церемонії підняття Державного прапора України – головного символу незалежності та незламності нашої Батьківщини. Не став винятком і цей рік, – інформує Чортківська міська рада.

Священнослужителі різних конфесій освятили національний стяг та разом із громадськістю помолилися за здоров’я захисників, котрі зараз боронять Україну від російських терористів.

«Прапор – це святий символ для кожного українця, в ньому відчувається ідентичність, ментальність та самобутність. Це не просто полотнище двох кольорів – це справжнє відображення працьовитості, незламності та свободи нашого народу.

Впродовж століть українці відстоювали право бути вільними, зараз ця боротьба триває. Наші кращі дочки і сини відстоюють незалежність та демократію цілого світу. Сьогодні ця молитва – це вдячність всім тим, хто захищає українців від навали росіян та прохання Бога дарувати нам довгоочікуваний мир і спокій», – звернувся до присутніх Преосвященний Владика Димитрій Григорак.

Фото: Чортківська міська рада

Опісля освячення, право підняти Державний Прапор України надали дружині та онукові загиблого воїна Миськова Сергія та доньці Басістого Сергія. Обидва чортків’яни загинули цього року на Донеччині.

Фото: Чортківська міська рада

Завершилися урочистості спільним виконанням пісні-молитви «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

Джерело: Чортків Сіті