Головна Новини У Чорткові з’явилися таблиці з QR-кодом на архітектурних будівлях міста

У Чорткові з’явилися таблиці з QR-кодом на архітектурних будівлях міста

У Чорткові з’явилися таблиці з QR-кодом на архітектурних будівлях міста. Код дозволить туристам та місцевим жителям отримати детальнішу інформацію про ту чи іншу архітектурну пам’ятку.

Ідея оснастити місто власними QR-кодами виникла завдяки місцевим підприємцям Василю Батрину та Андрію Вітюку.

Таблички розміром 50х30 сантиметрів виготовлені з органічного скла. У верхній частині коротка довідка про той чи інший об’єкт міста (українською та англійською мовами), а у нижній частині розміщений QR-код, за допомогою якого гостям буде комфортно почувати себе в незнайомому місці та знати повну інформацію про кожну архітектурну пам’ятку.

Рішення про встановлення таблиць прийняли на одному із засідань члени виконавчого комітету міської ради Чорткова.

Поки що журналісти Чортків.City зустріли три таких таблиці, а саме: на стінах церкви Святої Покрови, Успенської церкви та Замку Гольських.

Загалом такими новинками мають оснастити 21-у будівлю міста: церкву Вознесіння Господнього, Успенську церква, синагогу Головну, замок Гольських, будинок «Соколів», віллу Василевських, будинок бургомістра Людвіга Носса, гімназію «Рідна школа», монастир ордену Кармелітів, годинникову вежу та торгові ряди, еміграційний будинок, пошту, споруду повітового суду, церкву Святої Покрови, домініканський костел Святого Станіслава, Міську ратушу, Синагогу «Нова», Аптеку по вулиці Степана Бандери, Віллу Горбачевських, сквер Скорботи і Надії; польську гімназію.