Головна Новини У Чорткові знову подорожчає вода

У Чорткові знову подорожчає вода

Початок календарної весни принесе чортків`янам звістку, від якої вони не будуть в особливому захопленні. А саме: на них чекає другий етап підвищення цін на водопостачання і водовідведення на підставі рішення сесії Чортківської міської ради за № 263 від 2 жовтня 2019 року.

Згідно з цим рішенням подорожчання послуг водоканалу відбуватиметься у два етапи – з 1 листопада 2019-го і 1 березня 2020 року. Поетапність була зумовлена тим, щоб містянам це не вдарило особливо болісно по кишені, пише Чортків Сіті

Як відомо, рішенню щодо здорожчання тарифів передувала зустріч міського голови Володимира Шматька з чортків`янами наприкінці вересня минулого року у районному будинку культури імені Катерини Рубчакової, де очільник міста обґрунтовував необхідність цього не зовсім популярного кроку задля поліпшення якісного водопостачання та рентабельності волоканалізаційного господарства.

Таким чином, з 1 березня 2020 року тариф за водопостачання становитиме 26,23 гривні за кубічний метр води (з ПДВ) і 9,22 гривні за кубічний метр стоків (з ПДВ). Разом – 35,85 грн (з ПДВ).

Досі тарифи на водопостачання і водовідведення становили відповідно – 22,60 гривні (з ПДВ) і 7,00 гривні (з ПДВ). Разом – 29,60 гривні. Тобто відтепер за кожен кубічний метр води і стоків доведеться сплачувати на 6,25 гривні більше.