Головна Новини У Чорткові в кардіологіче відділення “підселили” ковідних хворих

У Чорткові в кардіологіче відділення “підселили” ковідних хворих

У Чорткові медики в період пандемії опинилися у вкрай важкому становищі – окрім боротьби за життя та здоров’я людей, реформ в галузі медицини, вони змушені місяцями чекати на виплату заробітної плати, яка, наголошуємо, вважається захищеними видатками бюджету. Окремі працівники чортківської центральної міської лікарні отримали аванс лише за липень, інші – аванс за вересень. Вибірковість виплат пояснити не можемо, це знає лише керівництво міської ради і лікарні.

За час нібито реформування медичної галузі Чорткова, про яку в усіх ЗМІ говорить міський голова Володимир Шматько, у період боротьби з коронавірусом – усі, без виключення, працівники лікарні були змушені взяти відпустку без збереження заробітної плати.

Медсестра Чортківської міської центральної лікарні, яка не бажає повідомляти своє прізвище:

«Замість надбавок до зарплати медиків у період пандемії – примусова відпустка за власний рахунок. Минулого року, коли починалася боротьба за життя людей з ковідом і наша лікарня була у підпорядкуванні Чортківської районної ради, міський голова Володимир Шматько кожного дня записував відеоролики про підтримку медиків, акцентував увагу на потрібності доплат медичним працівникам, які стоять на передовій з вірусом. Але коли тільки наша лікарня перейшла у підпорядкування міської ради, відношення кардинально змінилося і то не в кращу сторону. Наприклад, на розширеній зустрічі з медиками в Будинку культури міський голова, не соромлячись, заявив, що він дивується як ми виживаємо на таку зарплату (яку ще й затримують), але сказав, що ми мусимо триматися за цю роботу, бо комусь треба допрацювати до пенсії, комусь немає на кого залишити малих дітей чи старих батьків і маємо терпіти, поки ситуація не наладиться. Добре казати про терплячість, коли сам у кращій фінансовій позиції, а ми – мовчки маємо витримувати усе це, бо й за слова буде бито. Наших головних медсестер на нараді міський голова підіймав, як неслухняних школярок, перед усім залом та вияснював котра, коли і що про нього говорила. І це рівень керівника міста? Але боїмося втратити роботу, бо маємо діти і годуємо сім’ї.»

Зазначимо, що 21 вересня 45 ліжок кардіологічного та ендокринологічного відділень тимчасово перепрофілювали у відділення-госпіталь для лікування хворих з підозрою/підтвердженим випадком коронавірусної інфекції COVID-19. О, Карл! Серцеві хворі, які важко переносять ковід, тепер у одному відділені з хворими на цю хворобу! Де логіка? Чи це свідомий умисел по винищенні населення? Попереднє керівництво лікарні на чолі з Романом Чортківським намагалося тримати центральний корпус лікарні стерильним, щоб люди не наражалися на небезпеку заразитися ковідом. У зв’язку з цим в с.Заводське було відкрито «ковідний» госпіталь, а в центральних відділеннях лікарні мали змогу рятувати ургентних хворих, оперувати. Через невиправдану економію коштів міським головою Чорткова Володимиром Шматьком, в с.Заводське закрито усі відділення, їх перенесено у центральну лікарню. Зекономили гроші – втратили неоціненне – людське здоров’я і життя.

Станом на 04.10.2021 року в кардіологічному відділенні, за інформацією Чортківської міської ради, перебуває 61 хворий на ковід. Ще раз наголошуємо: в кардіологічному відділенні – хворі на ковід. І чи є на це рада?

Лариса Пелих