Головна Новини У Чоркові випускники зробили школі подарунок: зібрали кошти і передали на ЗСУ

У Чоркові випускники зробили школі подарунок: зібрали кошти і передали на ЗСУ

Нашим захисникам у підмогу. Випускники 2022 року Чортківської загальноосвітньої школи № 2 замість подарунку школі віддали зібрані кошти на волонтерство.

«Цьогоріч випускний клас доволі великий, – засвідчив директор школи Руслан Кульчицький, – 27 юнаків і юнок, серед яких є внутрішньо переміщені особи з Сєвєродонецька і Маріуполя (проживають у Чорткові з 22 березня цього року). У школі навчалися й діти з Харківщини та Київщини, вони вже повернулися до своїх рідних домівок», пише Чортків Сіті

Попереду випускний… На жаль, не усі випускники матимуть змогу покружляти в останньому шкільному вальсі, оскільки на часі перебувають за кордоном, тож вся урочистість випускного в рідній школі, як-то кажуть, – в онлайн. І класний керівник випускного 11-го класу також за межами України (порозкидала війна по різних кутках світу), тож виконує обов’язки класного керівника педагогиня Оксана Кметик.

«Ми думали над тим, який школі зробити подарунок на згадку, – мовляла одна з випускниць, – як уже увійшло (чи не в кожній школі) в добру традицію. Довгих роздумів не було, тож вирішили: зібрані кошти (чотири тисячі гривень) передати на волонтерство на підмогу нашим захисникам. Найбільша мрія кожного з нас – якнайшвидша й остаточна перемога над ворогом. Адже попереду – реалізація планів: вступи у виші, творення світлого майбутнього України».

«Наші випускники – патріоти своєї держави, – стверджує директор. – Слід зазначити, від самого початку російсько-української війни, з 2014 року, наша школа (усі, як один – і учні, й батьки, й педагогічний колектив) бере активну участь у волонтерській діяльності. Учні молодших класів надсилають нашим воїнам різні вітальні листівки, малюнки; старших – плетуть маскувальні сітки. У школі часто організовуємо благодійні ярмарки, зібрані кошти завше віддаємо на потреби наших військових; допомагаємо, чим можемо: медикаментами, речами індивідуального вжитку військових і різним необхідним реманентом у побуті на бойових позиціях».

Так, наша юнь – завжди в авангарді! Тож від імені воїнів ЗСУ та нашої команди «Волонтери Чортківщини» щира вдячність всьому колективу Чортківської ЗОШ № 2. Перемоги нам усім! Слава Україні!