Головна Новини У Хоросткові облаштували комунальний ринок без ринкового збору

У Хоросткові облаштували комунальний ринок без ринкового збору

Про щоденний ринок на території міста Хоросткова, що на Гусятинщині, думали  давно, а за реалізацію цієї ідеї взялися минулого року.

Вже у вересні 2019 року розпочалася робота над створенням ще одного соціально-економічного об’єкта Хоростківської об’єднаної громади – щоденного ринку. Зрозуміло, що як у більшості населених пунктах України, у місті існувало таке явище, як стихійна торгівля. Тому владою громади було вирішено «забрати» людей  із тротуарів  та створити їм належні умови праці. Так для початку рішенням сесії Хоростківської міської ради було виділено ділянку для локального комунального ринку. Також для зручності як продавців, так і покупців  площа, відведена для торгівлі, була замощена бруківкою. Планувалося розмістити до 10 торгових місць, пише Номер 1

– Питання створення локального комунального ринку було дуже актуальним для місцевих жителів. Уже давно була потреба вирішити проблему стихійної торгівлі на тротуарах, створення комфортних умов для дрібних сільських товаровиробників. Ми залучили кошти державної субвенції на соціально-економічний розвиток громади на суму 469 тис. грн., кошти місцевого бюджету – 155 тис. грн. та фінанси агрокомпанії «Контінентал Фармерз Груп» – 111 тис. грн. На даний момент ринок вже повноцінно функціонує. Дякую компанії за підтримку соціально важливих та необхідних для мешканців громади проєктів», – зазначив Хоростківський міський голова Степан Гладун.

Торговельний павільйон будуть використовувати для продажу продукції й товарів власного виробництва, городини, а також для сезонних ярмарків, базарів. До речі, ринкового збору немає, жителі громади можуть вільно продавати вирощену у своєму домогосподарстві продукцію.

– Ініціативи, які корисні для громади в цілому та для наших пайовиків зокрема, – це пріоритетні проєкти, які ми готові підтримувати. Облаштування цивілізованого місця, де люди можуть продавати городину, товари домашнього господарства чи, навпаки, купувати у павільйоні продукти, є якісним покращенням для містян та жителів довколишніх сіл. Ми раді, що причетні до позитивних змін та осучаснення інфраструктурних об’єктів. Компанія «Контінентал» витратила 111 тис. грн. Ці кошти були реалізовані на встановлення огорожі, в’їзних воріт, торговельного павільйона та облаштування вбиральні, – зазначив заступник директора кластеру «Тернопіль» зі зв’язків із громадськістю «Контінентал Фармерз Груп» Іван Триснюк.

Компанія «Контінентал» уже не вперше спрямовує гроші на інфраструктурні об’єкти та благоустрій місцевих громад.  Так у Хоростківській об’єднаній громаді, у селах Великий і Малий Говилів, профінансовано купівлю бруківки та щебеню для облаштування територій сіл.

Також «Контінентал Фармерз Груп»  підтримує кооперативний рух. Завдяки його фінансуванню у селі Увисла пасічний кооператив «Увисла плюс» отримав 10 багатокорпусних вуликів для початківців та модуль для кочівлі бджолосімей. За сприяння компанії у Хоросткові відбувся фестиваль культур «Global Village» і показ історичного фільму-бойовика «Червоний».

Тож, як бачимо, компанія «Контінентал Фармерз Груп» є соціально активною та відповідальною,  її діяльність на території Хоростківської об’єднаної громади не є одноразовою акцією, а має системний характер.

Т. Симанців