Головна Новини У трьох районах на Тернопільщині лютує кір

У трьох районах на Тернопільщині лютує кір

13 дітей у Шумському, кременецькому і Збаразькому районах захворіли на кір. З кінця минулого року на Тернопільщині спостергається не сприятлива ситуація з захворюванням на кір.  

02.10.2018р. За інформацією Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» у Кременецькому району зареєстрований спалах кору з 4-ма хворими. Перелік вогнищ спалаху: ЗОШ І-ІІ ст. с. Попівці Кременецького району; домашні вогнища (с. Попівці, с. Н. Кокорів Кременецького району). Попередній діагноз у хворих – кір. Госпіталізовані – 2 особи, на амбулаторному лікуванні – 2. Форма перебігу – середньої важкості – у 4 осіб. Джерело інфекції – хвора 7 років, учениця даного навчального закладу, захворіла 09.09.2018 р. Причини та обставини, що сприяли виникненню спалаху – контакт за місцем навчання, проживання. Робота у вогнищах продовжується.

03.10.2018 р. За інформацією Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» в м. Шумськ Шумського району зареєстрований спалах кору з 4-ма хворими. Перелік вогнищ спалаху: Шумська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 (м. Шумськ Шумського району); домашні вогнища (м.Шумськ, с. Биківці, с. Онишківці Шумського району). Попередній діагноз у хворих – кір. Діти не госпіталізовані, знаходяться на амбулаторному лікуванні. Форма перебігу – середньої важкості – у 4 осіб. Джерело інфекції – хворий, 5 років, учень підготовчої групи даного навчального закладу, захворів 18.09.2018р. Причини та обставини, що сприяли виникненню спалаху – контакт за місцем навчання, проживання. Робота у вогнищах продовжується.

04.10.2018 р. За інформацією Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України в с.Шимківці Збаразького району зареєстрований спалах кору з 5-ма хворими. Перелік вогнищ спалаху: Шимковецька ЗОШ І-ІІ ст. (с.Шимківці Збаразького району; домашні вогнища (с.Шимківці Збаразького району). Попередній діагноз у хворих – кір. Госпіталізовані – 3 особи, на амбулаторному лікуванні – 2. Форма перебігу – середньої важкості – у 5 осіб. Джерело інфекції – хвора, 13 років, учениця 8 класу Шимковецької ЗОШ І-ІІ ст. (ост. день в закладі – 06.09.18р.), захворіла 04.09.2018р. Причини та обставини, що сприяли виникненню спалаху – контакт за місцем навчання, проживання. Робота у вогнищах продовжується.