Головна Новини У торгових й розважальних закладах Тернопільщини проведуть перевірки

У торгових й розважальних закладах Тернопільщини проведуть перевірки

У торгово-розважальних центрах, торговельних підприємствах, торговельних центрах, багатофункціональних будниках і комплексах, культурно-видовищних закладах, а також дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, закладах охорони здоров’я та закладах із стаціонарним лікуванням Тернопільщини проведуть перевірки на дотримання правил пожежної безпеки.

Про це повідомив начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області, полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей.

«Уже складено перелік та розроблено графік позапланових перевірок закладів на дотримання правил пожежної безпеки. Під час перевірок проводитимуться практичні тренування з персоналом щодо дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій і пожеж, зокрема стосовно забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей. Особлива увага приділятиметься стану евакуаційних шляхів і виходів, наявності та технічному стану систем автоматичного протипожежного захисту і оповіщення, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання», – поінформував Віктор Маслей.

У разі порушення вимог протипожежної безпеки, невиконання приписів про усунення порушень вимог законодавства, будуть вживатися заходи відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«Вимога Прем’єр-міністра і голови служби – безкомпромісна позиція до власників об’єктів. За результатами проведення позапланових перевірок буде поінформовано органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування. І щотижнево інформація буде оприлюднена на сайті ДСНС», – зазначив Віктор Маслей.