Головна Новини У Тернопільській громаді висадили сотні молодих дерев і кущів

У Тернопільській громаді висадили сотні молодих дерев і кущів

Проведена загальноміська толоку, відбувається озеленення міста, ремонтують дороги

Попереду нас чекає страсний тиждень. Особливий час підготовки до Великодня. Цього року відзначатимемо його разом з українцями, які приїхали в наше місто у пошуках порятунку і прихистку. Незважаючи на воєнний час, у Тернополі не забувають давню традицію прибирати місто та озеленювати місто до свята Воскресіння.

Загальноміська толока

14-15 квітня відбулася загальноміська толока. У ній взяли участь тернопільські комунальні підприємства, організації, які виконують роботи з утримання житлових будинків та прибудинкових територій, ОСББ, громадські організації, педагогічні колективи, небайдужі тернополяни та переселенці.

Під час толоки впорядковувалися території багатоквартирних будинків, ліквідовувалися стихійні сміттєзвалища, висаджувалися нові дерева та кущі, прибиралися зелені зони на території міста і населених пунктів громади. Одночасно проводились роботи з очищення територій міських кладовищ на вул.Микулинецькій та у с.Підгороднє. Також ліквідовано стихійні сміттєзвалища за адресами: проспект  Степана Бандери, вул. Микулинецька, Козацька, Академіка Сахарова, О. Довженка.

Озеленення

У Тернополі діє Концепція комплексного озеленення Тернопільської міської територіальної громади. Лише відповідно до цього документу відбувається висадження дерев та інших зелених насаджень.

Так у парку імені Т. Шевченка відбулося висадження 15-ти молодих саджанців дерев роду «сумах» (оцтове дерево).

«Щороку на території Тернопільської громади ми організовуємо заходи із висадження нових екзотичних високодекоративних зелених насаджень, які є стійкі до різноманітних факторів міського середовища. Сьогодні поблизу входу у парк ім. Т. Шевченка ми висаджуємо 15 нових «оцтових дерев», які є невибагливі та зимостійкі, швидко приживаються і є дуже красивими, особливо восени, коли листя набуває яскраво-червоного та багряного відтінків. Місце висадження дерев обрано не просто так, адже червоний колір яскраво доповнить загальний вигляд площі перед пам’ятником Степанові Бандері та паркової зони неподалік перголи», – пояснив Сергій Надал.

На території «Парку Здоров’я» було висаджено 25 саджанців кентукського кавового дерева («бундук дводомний») та платану.

Також заплановано висадити близько 70 одиниць зелених насаджень. Серед видів посадкового матеріалу – ялини, сосни, туї, липи, клени, берези, павловнії. 25 ялин, серед іншого, будуть висаджені на вул. Фабричній. Одночасно, на території населених пунктів Тернопільської міської територіальної громади заплановано висадження понад 130 дерев (сосни, туї, ялини) та близько 20 кущів спіреї.

Ремонт доріг

Війна внесла зміни у плани по капітальних ремонтах. Але цими днями на вулицях Тернополя активно працює спецтехніка. Підрядні організації ліквідовують ямковість у різних мікрорайонах міста шляхом виконання поточного ремонту асфальтобетонного покриття.

Вкладання асфальтобетону проводиться, зокрема, на вулицях: Є.Коновальця, Гетьмана І. Мазепи, Бережанська, 15 Квітня, просп. Степана Бандери.

Тернопіль гідно готується до зустрічі Христового Воскресіння.