Головна Новини У Тернопільському районі зародили гібриди кукурудзи та соняшнику

У Тернопільському районі зародили гібриди кукурудзи та соняшнику

У демонстраційному центрі компанії «Агроскоп Інтернешнл», який розташований у Настасові Тернопільського району, на славу зародили 52 гібриди кукурудзи і 68 гібридів соняшнику. Минулого четверга власні досягнення під час Дня поля господарі демонстрували своїм партнерам-аграріям з усієї Західної України, пише Сільський господар

Учергове, на полях компаніїї «Агропродсервіс», організатори гостинно приймали аграріїв, які давно і продуктивно співпрацюють з відомою компанією, інтегратором нових ідей і технологій у сільському господарстві – «Агроскоп Інтернешнл». Така співпраця передусім базується на тому, що працівники цієї поважної фірми, аналізуючи новинки від насіння до системи підживлення, наприклад, поєднують продукти від різних компаній та зводять їх в одну технологію. Тим самим забезпечують підвищення врожаю за рахунок або зменшення собівартості вирощеного центнера продукції, або ж вибирають ті складові, які найбільше цікавлять сільгоспвиробників у цій локації. У підсумку для такої технології пропонують ті чи інші бездоганні елементи.
Вітаючи колег і партнерів заходу, генеральний директор «Агропродсервісу» Андрій Баран наголосив, що за рік–другий демонстраційний центр на околиці Настасова стане школою інновацій, передового досвіду, тут перейматимуть нові технологічні рішення, спільно вивчатимуть новинки аграрного бізнесу.
А повчитися уже є чому. Качаниста (у демонстраційному центрі вирощують 52 гібриди різних компаній) вродила на славу. Керівник агроцентрів компанії «Агроскоп Інтернешнл» Сергій Бернадзіковський каже, що поруч із кукурудзою, на другому полі вирощують 68 гібридів соняшнику. Якщо ви приходите в профільну компанію, то вам показують зазвичай тільки свої продукти. А тут бачимо їх усіх на одній лінійці. У цьому й особливість компанії «Агроскоп Інтернешнл», що вона має доступ до багатьох інноваційних новинок різних компаній, може їх показати на одному полі, порівняти між собою. У такий спосіб легко вибрати найкраще і потім запропонувати господарствам.
Учасників Дня поля розділили на три групи і в них, демонструючи той чи інший гібрид кукурудзи та соняшнику, спеціалісти давали характеристику рослинам на кожній ділянці демополя.
«Постійно відвідую такі заходи, – каже керівник фермерського господарства «Мричко», що в Баворові Тернопільського району Іван Мричко. – А з компанією «Агроскоп Інтернешнл» у нас давно склалися хороші взаємини. Нині такий час, щоб отримати добрий урожай, треба впроваджувати нові технології. Працівники компанії постійно нам допомагають, консультують, роблять аналізи грунтів, картографію полів, надають кваліфіковані рекомендації щодо підживлення та захисту рослин.
Нещодавно, під час відпустки, проїжджав Болгарію, Румунію і вкотре переконався, що культура виробництва у нас набагато вища. Наближаємося до рівня Польщі, Німеччини. Але це, звичайно, потребує великих витрат».
До слова, «Агроскоп Інтернешнл» – міжнародна компанія, яка п’ятнадцять років працює з українськими сільгоспвиробниками та забезпечує безперебійну роботу господарств протягом усього циклу вирощування культур. Вона активно впроваджує інноваційні комплексні рішення, надає високопрофесійні консультації, постачає господарствам перевірені часом та якістю продукти, зокрема насіння, мікро- та макродобрива.
Петро ГУДИМА
Фото Ярослава СТАРЕПРАВА