Головна Новини У Тернопільському драмтеатрі відмінили усі вистави до кінця березня

У Тернопільському драмтеатрі відмінили усі вистави до кінця березня

У Тернопільському обласному академічному драмтеатрі відмінили усі вистави до кінця березня. Це 6 вистав. Про це розповів директор театру Борис Репка.

За його словами, таке рішення прийняли через збільшення кількості хворих на COVID-19 в області. Поки театр зачинений для відвідувачів, актори готуються до прем’єри, яку планують показати після послаблення карантину, повідомляє Суспільне.

На сцені драматичного театру триває репетиція прем’єрної вистави “Любов без гриму”. Головну роль грає актриса Ірина Складан.

“Це роль прими театру, народної артистки Нори Адамівни, яка все своє свідоме життя присвятила театру, перекресливши закулісне життя. Розумієте, глядач нас любить, але нас звикли бачити виключно на сцені. Вони бачать готовий продукт. А от які ми в побуті, в сім’ях, вони не знають”, – розповіла Складан.

Режисер-постановник В’ячеслав Жила каже, підготовка до прем’єри тривала пів року, авторкою п’єси є київська драматургиня Олена Мілько:

“Ми на основі її тексту створили виставу, яка, на наш погляд, примусить нас на півтори години відволіктися і відчути, що ж відбувається за кулісами театру і за кулісами нашого життя. Хотів би похвалити, заінтригувати роботою нашої молодої актриси, яка проявила себе в якості режисера з пластики і ті дивертисменти постмодерного балету, які є у виставі, в її постановці. Це наша молода актриса Наталія Олексів”.

Директор академічного драмтеатру Борис Репка розповів, виставу “Любов без гриму” готували до Міжнародного дня театру. Щодня проводили 2 репетиції, але через карантинні обмеження прем’єру вистави перенесли на невизначений термін.

“Ми зараз маємо повноцінні репетиції вже зі світлом, зі звуком, бо ми готували до дня театру прем’єру в постановці В’ячеслава Жили. Все-таки 27 числа ми грати виставу не будемо, ми бачимо, що ситуація надзвичайно складна. Збитки можемо підрахувати тільки за два дні. Дві вистави не зіграли – це вчора “Тестостерон” і “Естроген”. Сьогодні це вже приблизно 30 тисяч”, – каже Репка.

За його словами, востаннє драмтеатр закривали під час локдауну в січні. Тоді через це втратили понад 300 тисяч гривень. Загалом за час карантину збитки сягнули майже 2 мільйонів гривень. Це гроші, які планували витратити на ремонти приміщень, нові постановки, декорації, костюми та освітлення.