Головна Новини У тернопільському військкоматі від газу отруївся призовник

У тернопільському військкоматі від газу отруївся призовник

Близько першої години ночі у неділю, 12 травня, в Тернополі у збірному пункті військкомату, що на вулиці Тролейбусній, один із призовників розпилив невідому речовину. Один із хлопців госпіталізований у важкому стані.
«Зараз перша година ночі, працівники військкомату закрили нас у приміщенні. Не знати, що трапилось. Понад сорок чоловік чимось отруїлися. Ще одному хлопцеві стало погано і він знепритомнів», – такого змісту відеоповідомлення було знято і розповсюджено в мережі інтернет одним із призовників, пише Номер 1

– Прокинулись хлопці від кашлю і того, що задихаються та сльозяться очі. Був дим, хтось кинув газову шашку чи газовий балон у приміщення, де вони спали. Хлопці були налякані. Дітей просто травили газом. Як розказав брат, там був хаос, – розповіла сестра одного із призовників, при цьому не побажала назватись, аби не нашкодити своєму брату.

– 12 травня о 1 годині 7 хвилин до диспетчерської служби поступив виклик на вулицю Тролейбусну у військкомат. Бригада екстреної медичної допомоги негайно виїхала за вказаною адресою. У 19-річного хлопця почалися судоми нез’ясованого генезу. Пацієнта після надання екстреної медичної допомоги доставлено до обласної психоневрологічної лікарні, – повідомила заступник директора центру Екстреної медичної допомоги з лікувальної частини Ганна Мончак.

Відомо, що потерпілий хлопець із Кременеччини. Його адвокат уже подав заяву до Тернопільського відділу поліції.

– З метою уникнення викривлення інформації про подію, яка мала місце на обласному збірному пункті, повідомляємо, що в ніч на 12 травня у спальному приміщенні одним із призовників була розпилена невідома речовина.
Складом наряду по ОЗП та черговим лікарем було проведено заходи щодо переміщення призовників в інше приміщення, здійснено виклик карети екстреної допомоги та наряду Національної поліції. Після проведення огляду призовників медичними працівниками було надано відповідну допомогу, потреби у госпіталізації не було. За даним фактом проводиться службове розслідування, – прокоментував надзвичайну ситуацію тимчасово виконуючий обов’язки очільника Тернопільського обласного військового комісаріату Олександр Скумбрій.

Вікторія Ушакова