Головна Новини У тернопільських лікарнях триває облаштування кисневих точок та приліжкових кисневих концентраторів

У тернопільських лікарнях триває облаштування кисневих точок та приліжкових кисневих концентраторів

FILE Львовская областная клиническая больница, в пятницу, 23 марта 2012 г. Фото Шмаков Валерий / УНИАН

«У місцевих лікувальних закладах є достатньо медичного обладнання для надання якісної медичної допомоги. Зокрема, в лікарнях підключено та функціонує 39 апартів ШВЛ. Закуплені вони як за кошти з місцевого бюджету, так і завдяки фінансуванню підприємців і меценатів, – повідомляє міський голова Сергій Надал. –  Як показує практика, пацієнти з діагнозом COVID-19 часто потребують додаткової кисневої підтримки. Тож зараз ведеться активна робота з облаштування кисневих точок та встановлення стаціонарних кисневих концентраторів».

У лікувальних закладах міста, зокрема, функціонує:

  • У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» 16 апаратів ШВЛ, 30 діючих кисневих точок і 27 мобільних приліжкових кисневих концентратори. Заплановано придбати ще 22 таких концентратори для лікарні. Також у медичному закладі встановлено та вже функціонує стаціонарний кисневий генератор, який забезпечує виробництво і подачу кисню;
  • У КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2»  – 7  апаратів ШВЛ, працює  19 кисневих точок та 4 приліжкових концентратори. Зараз проводяться роботи з монтажу ще 40 кисневих точок, додатково закуплено 15 кисневих концентраторів. До середини грудня заплановано придбати та змонтувати стаціонарний кисневий генератор.
  • У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня №3» –  8 апаратів ШВЛ, підготовлено та розведено 82 точки для подачі кисню, з них 8 вже працюють, наявний 21 кисневий концентратор. Тривають роботи із закупівлі ще одного генератору кисню.
  • У КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» – 8 апаратів ШВЛ.

Як зазначають у КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги», такі кисневі концентратори допомагають у лікуванні хворих з діагнозом COVID- 19, також їх використовують в операційних, реанімаціях, ортоклініці і терапевтичному відділенні, яке наразі переобладнано для пацієнтів з COVID- 19.

До слова, для реалізації цієї медичної програми на сесії Тернопільської міської ради додаткового спрямовано з бюджету громади понад 3, 8 млн грн.