Головна Новини У тернопільських лікарнях перебуває близько 40 пацієнтів з областей, де ведуться бойові...

У тернопільських лікарнях перебуває близько 40 пацієнтів з областей, де ведуться бойові дії

Станом на 14 березня тернопільські міські лікарні працюють у звичному режимі, безперервно та у повному обсязі надається медична допомога як жителям міста, так і вимушено переселеним громадянам, а забезпечення ліками закладів охорони здоров’я становить 100%.

У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги», яке є резервним для надання медичної допомоги пораненим військовим, наразі перебуває 18 пацієнтів з числа внутрішньо переміщених осіб. У цілодобовому режимі працює травматологічний пункт, за графіком проводяться сеанси гемодіалізу нефрологічним хворим. Є достатні запаси медикаментів, медичних виробів, розхідних матеріалів, інфузійних розчинів.

Телефон «гарячої лінії» лікарні: (098) 441 59 81.

У КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2» – 8 внутрішньо переміщених осіб.

У КНП «Тернопільська міська дитяча клінічна лікарня» знаходиться 12 пацієнтів (двоє з них – паліативно важкі, які поступили цієї ночі з Київщини). Раніше четверо дітей у важкому стані пройшли реанімацію, їм вчасно надали фахову медичну допомогу, наразі їх переведено на стаціонарне лікування.

Керуючись Указом Президента України від 24.02.2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», Центри масової вакцинації населення у Тернополі працювати не будуть.

Проте усі охочі пройти імунізацію від COVID-19 можуть звернутися в амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Наразі вони працюють з понеділка по п’ятницю за тимчасовим графіком з 08:00 до 15:00 год.

Отримати невідкладну медичну допомогу можна, зателефонувавши на лінію 103 або звернутися у приймальне відділення міських лікарень м. Тернополя.