Головна Новини У Тернополі іноземці грабували квартири

У Тернополі іноземці грабували квартири

Оперативники  управління карного розшуку ГУНП в Тернопільській області та співробітники кримінальної поліції Тернопільського районного управління поліції затримали двох  іноземців, котрі виявилися причетними до крадіжки з квартири в обласному центрі. У гастролерів вилучили крадені коштовності та гроші.

До співробітників поліції надійшла заява від жительки Хмельницької області про те, що в її квартиру, яка знаходиться в Тернополі, шляхом підбору ключа до замків вхідних дверей проникли невідомі особи і вчинили крадіжку коштовностей та грошей. Слідчо-оперативна група, що виїхала на місце події, отримала інформацію про те, що до злочину можуть бути причетні іноземці, котрі пересувалися на машині темного кольору.

-У працівників карного розшуку теж була інформація про те, що на території області можуть перебувати громадяни іншої держави, котрі схильні до вчинення майнових злочинів, – розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції Тернопільщини Степан Яцух. – Ми оперативно розпочали їхні пошуки, адже в будь-який момент гастролери могли покинути територію Тернопільщини.

Результат оперативних заходів не забарився – того ж дня поліцейські встановили автомобіль, на якому пересувалися іноземці та в порядку статті 208 КПК затримали двох осіб.

Затриманими виявилися двоє іноземних громадян, 1982 та 1990 років народження,котрі, до слова, на території України перебувають нелегально. У них знайдено та вилучено крадені з квартири у Тернополі коштовності та гроші.

Вирішується питання про оголошення затриманим підозри за частиною 3 статті 185 (крадіжка, поєднана з проникненням) Кримінального кодексу та обрання міри запобіжного заходу.

Також розшуківці очікують дозволу на проведення санкціонованого обшуку автомобіля, адже  підозрюють, що зловмисники причетні й до аналогічних злочинів, вчинених на території інших областей.