Головна Новини У Тернополі чоловік налагодив підпільний «цигарковий бізнес»

У Тернополі чоловік налагодив підпільний «цигарковий бізнес»

Слідчі Головного управління Національної поліції Тернопільщини підозрюють 65-річного жителя обласного центру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

У ході досудового розслідування було встановлено, що тернополянин з корисливих мотивів займався придбанням, зберіганням та  збутом незаконно виготовлених тютюнових виробів. Не будучи зареєстрованим суб’єктом підприємницької діяльності та не маючи спеціального дозволу  на право виготовлення, зберігання, а також здійснення оптової та роздрібної торгівлі тютюновими виробами, чоловік налагодив підпільний «цигарковий бізнес». Слідчі задокументували декілька фактів збуту підакцизних товарів.

У ході санкціонованих обшуків у зловмисника було виявлено та вилучено майже дві тисячі пачок цигарок без марок акцизного збору.  Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.