Головна Новини У Тернополі хостел “перетворили” на монастир, аби працювати на вихідних

У Тернополі хостел “перетворили” на монастир, аби працювати на вихідних

Підприємці та ресторатори гостро критикують запроваджений до кінця листопада так званий “карантин вихідного дня”, запевняючи, що він завдасть шкоди економіці, жодним чином не уповільнивши поширення коронавірусу. Про це повідомляє risu з посиланням на  0352ua.

Проте деякі власники бізнесів знайшли спосіб працювати і під час цих обмежень. Зокрема Тарас Ковальчук, власник хостелу, на своїй сторінці в мережі Фейсбук повідомив про створення релігійної організації “Братство Лисих”, яке запрошує до себе у Тернопіль паломників.

“Скажу чесно, я ще в понеділок розумів, що готуватись треба до найгіршого варіанту, адже влада у Києві не дуже чує бізнес та людей загалом, тому почали готуватись до двох сценаріїв.

1. Пікети, протести на національному рівні. Спробувати достукатись до влади та пояснити, що логіки карантину вихідного дня нема. Краще закрити все тоді на 14 днів, але реально все на повний локдаун і Епіцентр також з Сільпо, АТБ та аптеками, видача лише через вікно. Ну і від дому не далі чим на 500 метрів. Тоді може буде результат, а не ці півдії. На жаль, не почули.

2. Почали шукати юридичний механізм, як ми зможемо продовжити працювати, у нових умовах. Почали дивитись на досвід інших країн. Запало в око Польща (сама релігійна країна Європи) та фітнес центр, який став церквою. Почали вивчати, виявилось церкви не треба, треба просто релігійну організацію.

Тому сьогодні 12.11.2020 десять однодумців на загальних зборах проголосували за створення релігійної організації “Братство Лисих” та затвердження статуту. Тому на ці вихідні хостел буде працювати у форматі монастиря, Леліві – трапезна, Лисий – храм. Ст. 35 Конституції України:

“Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність”.

Також ми пропонуємо паломницькі тури у Тернопіль, навіть на вихідні! Лисий – це не зовнішній вигляд – це стан душі! Ну і ми не уточняємо, хто де Лисий!”, – ідеться у повідомленні.