Головна Новини У Тернополі харківський винахідник робить свічки для храму на власному обладнанні

У Тернополі харківський винахідник робить свічки для храму на власному обладнанні

Андрій каже, виїхав з рідного міста через повномасштабне вторгнення російських військ і тепер працює в Тернополі.

До початку війни харків’янин продавав свій винахід і в храми України, і за кордон. Розповідає, його перевага – це простота у використанні та швидкість: з одного боку пристрій розмотує та витягує нитку для свічки, а зверху Андрій засипає воскову суміш. Прилад прогріває її та формує свічку. А вода її охолоджує. Довжину свічки також можна запрограмувати. Андрій каже, перший такий апарат винайшов у 2009-му році, пише Суспільне

“Часу на виготовлення свічок витрачається набагато менше. Електроенергії витрачає в рази менше, ніж інші такі ж прилади. Воно компактне, проходить в будь-які двері і працює від 220-ти вольт.”

Андрій каже, щоб виготовити церковну свічку, в апараті є три відділи з різними температурами.

“Подрібнюємо воскові відливки, які розплавлюються у грануляторі. Шматки воску завантажуємо в спеціальний бак. Там обирається температура, бак герметично закривається і через форсунку видувається”, — каже Андрій.

Андрій набирає матеріал і засипає в свічкову лінію. Чоловік каже, обладнання для виготовлення свічок три роки тому продав тернопільському храму, в якому тепер знайшов прихисток.

“Я нічого не знаю про те, як там мій будинок. Я живу на Салтівці в Харкові. Як там зараз – я не знаю і не думаю про це”, — розповідає винахідник.

Чоловік розповідає, окрім виготовлення свічок, зараз допомагає знайомим евакуйовувати людей з Харкова. Зокрема шукає пальне та автомобілі і просить тернополян, які можуть йому в цьому допомогти, звертатись у Монастир Різдва Пресвятої Богородиці, що на вулиці Володимира Великого 1а. Також можна зателефонувати за номером 0990927771.