Головна Новини У Тернополі фекаліями затопило підвал багатоповерхівки (Відео)

У Тернополі фекаліями затопило підвал багатоповерхівки (Відео)

Сміття, фекалії просто посеред підвального приміщення. Мешканці Тарнавського, 1 вже більше тижня страждають від затопленого підвалу. Показують фото, зроблені 10 травня, саме тоді відчули сморід і помітили сміття. Мешканці пригадують, зайти у підвальне приміщення було неможливо.

У ситуації винуватять працівників ЖЕКу. Пояснюють, що в той день саме вони пробивали забиту каналізацію. “Вони просто пробили каналізацію і всі фекалії пішли в підвал. Я не розумію, як можна так було пробити і всі фекалії залишились там. Сморід був просто нестерпний, не можливо у підвал зайти, пише Т1.

Діти у нас тут живуть на першому поверсі, то закривались вікна, бо дихати було неможливо”, каже мешканець будинку №1 вул. Тарнавського Юрій Коваль. Зараз у підвалі ще можна побачити залишки каналізаційного болота. Його досі не прибрали. Люди кажуть, проблема з підтопленнями не нова.

“Тут восени перед зимою підвал так затопила вода, що і в резинових чоботах туди не зайдеш, більше 50 сантиметрів води, хоч човном пливи. Я ходив у ЖЕК і казав, хлопці робіть щось, хоча б кран зробіть. А якби хтось там щось робив, то можна було б воду перекрити. Один кран десь в 4 під’їзді закритий”, каже мешканець будинку №1 вул. Тарнавського Іван Парій.

Більше 30 років тут у будинку живе і Світлана Жигайло. Жінка розповідає, використовувати підвальне приміщення за призначенням фактично неможливо. А це створює незручності – усю городину доводиться тримати в квартирі. Саме під час зйомок наша знімальна група зустріла біля підвалу одного з працівників ЖЕКу. Місцеві мешканці просять пояснень і ведуть чоловіка у підвал.

Пан Василь, сантехнік, каже, проблема не нова, однак наголошує, що її створюють самі мешканці. Вони кидають у стічні труби різний непотріб. Відтак, каналізація забивається і підвал затоплює. Підтверджує слова сантехніка і начальник ремонтної дільниці ТОВ “Коменерго Тернопіль” Василь Ракуш.

Чоловік каже, у даному будинку проблеми з забитою каналізацією є постійно. Проте знайти винуватця поки не вдається. Щоб підвал не топило фекаліями чоловік радить не викидати в унітаз непотріб. В приклад ставить сусідній під’їзд, каже там таких проблем немає.

Тим часом жителі на Тарнавського, 1 не знають, до кого їм ще звертатись, щоб бруд, який і досі є у підвалі, прибрали. До того ж переймаються, що через постійні підтоплення може зруйнуватись фундамент старого будинку. А це, в свою чергу, призведе до аварійності багатоповерхівки.

Сергій Балуцький, Тарас Троян, Павло Верхолюк, Т1 Новини.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Fq0bx84GwO4&w=560&h=315]